Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za izbornu jedinicu 116A Visoko registrovano je 19 političkih subjekata

izbori 2014 ilustracijaČlanovi Opštinske izborne komisije (OIK) Visoko organizovali su sastanak sa predstavnicima političkih subjekata koji su registrovani za predstojeće Opće izbore u BiH (izborna jedinica 116A Visoko).

Na sastanku se razgovaralo o dodjeli mjesta u biračkim odborima, redoslijedu nastupa političkih subjekata koji je elektronskim putem utvrđen u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, te drugim pojedinosti koje će biti sastavni dio predizborne kampanje i samih izbora.

Za Opće izbore u BiH koji će se održati 12. oktobra, za izbornu jedinicu 116A Visoko registrovano je 19 političkih subjekata, jedna stranka u koaliciji, četiri koalicije i 7 nezavisnih kandidata. Utvrđena su 52 redovna biračka mjesta, te jedno mjesto za glasanje u odsustvu, za koja još uvijek nisu potvrđene lokacije. Još uvijek nije utvrđen broj mobilnih timova. Novost koju je uvela Centralna izborna komisija (CIK) BiH za glasače koji budu glasali putem mobilnog tima, odnosi se na dokazivanje invalidnosti sa medicinskim nalazom.

Opštinska izborna komisija (OIK) Visoko je doživjela određene kadrovske promjene, tako da nakon provedenih konkurskih procedura OIK Visoko čine: Aida Karavelić-predsjednica, Neven Krajišnik-član, Jasna Zubić-član, Ilma Vranac-član i Aida Omanović-član.