Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečano otvoren festival umjetnosti i kreacije MMS vol. 2

MMS vol 2. prva noć naslov Kopiraj

Večeras je, u prostorijama Zavičajnog muzeja Visoko, prvom samostalnom izložbom mladog akademskog slikara Anela Lepića iz Visokog, svečano otvoren ovogodišnji festival umjetnosti i kreacije Many Men Show vol. 2.

Pred prepunom izložbenom dvoranom visočkog muzeja, prezentirani su program i partneri ovogodišnjeg MMS festivala, nakon čega je upriličeno i otvorenje izložbe Anela Lepića, koji je u svojoj izjavi za prisutne kazao kako je mnogo puta učestvovao na raznim izložbama diljem naše države i Europe, ali kako mu je ova izložba donijela veliku čast, budući da se radi o njegovoj prvoj samostalnoj izložbi, zbog čega mu je izuzetno drago da je ta izložba održana u njegovom rodnom gradu Visokom.

Nakon ove izložbe, centar događanja preselio se na MMS trg, koji se nalazi u prostoru iza Gradskog kina Visoko, gdje su svi posjetioci prve festivalske noći imali priliku da uživaju u sjajnim nastupima visočkog rock benda Naftalin te popularnih visočkih dj-eva Mistica i Djambalaje. Do dugo u noć mogli su se čuti odlični ritmovi sa MMS main stage-a, koji je pokazao ogroman potencijal trga iza Gradskog kina Visoko, te koji je, prema riječima organizatora festivala, spreman da primi još veći broj publike na sutrašnjim aktivnostima.

Sutra i prekosutra, bit će nastavljen program ovog festivala, tako da sve aktivnosti vezane za MMS startaju ponovo ujutro u 11:00 sati sa radionicom za djecu predškolskog uzrasta, dok će preko dana biti održane mnogobrojne zanimljive radionice, predstave, izložbe, a sve to će biti upotpunjeno nastupima benda UndergroundERI, Marshall crew-a i DJ Elija, koji počinju u 21:30 sati.

Detaljniju fotogaleriju sa večerašnjeg otvorenja festivala i spektakla na MMS trgu možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba