Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Undergrounderi: “Dođite, slušajte, uživajte!”

UndergroundERI Kopiraj

MMS: Bend Undergrounderi je nastao kada i gdje, te ko su članovi ovog benda?

-Nastali smo u oktobru 2012. kao performans muzičari u “Underground clubu”, sa ciljem da osvježimo sarajevsku klupsku scenu, pa od toga i ime banda “Undergrounderi”, koga čine:

  • Jugo Emir (gitare)
  • Serhatlić  Benjamin (bass,vokal)
  • Obarčanin Admir (klavijature,vokal)
  • Efendić Jasmin (bubnjevi,udaraljke)

MMS: S obzirom da se visočka publika koja će posjećivati naš festival prvi put susreće sa vašim bendom šta mogu očekivati od Undergroundera? Kakav je vaš repertoar?

-Pa visočka publika se susretala sa svima nama, ali u drugim formama, a i visočka publika je posjećivala sarajevske klubove i imala šansu da nas čuje, tako da mogu da očekuju pozitivnu energiju i dobar muzički performans. Repertoar je uvijek iznenađenje, kao i feedback koji dobijemo od publike.

MMS: Da li ste nekada prije imali priliku da čujete za Many Men Show, festival kreacije i umjetnosti, te ako jeste, kakve su vaše impresije? Kakvim vam se čini koncept show-a više ljudi koji se trudi da predstavi mlade i talentovane?

-Čuli smo, zahvaljujući prijateljima i poznanicima koji su građani Visokog i naravno preko medija. To je odličan koncept, koji daje priliku mladima da iskažu sebe kroz najplemenitiji oblik i način, a to je kroz kulturu.

MMS: Da li ste ikada prije boravili ili nastupali u Visokom, te šta mislite o našem gradu? Postoje li piramide?

-Kao UndergroundERI – nismo boravili, ali kao pojedinci i kao članovi prethodnih formi muzičkih sastava – jesmo. Visoko je preduzetan grad i grad plemenitih ljudi, tako da su naše uspomene na boravak u Visokom zaista očaravajuće. Piramide? Hmmm… mislimo da postoji “nešto drevno”, a za piramide nemamo odgovor jer nismo dovoljno kompetentni za taj sud.

MMS: Undergrounderi su uveliko poznati po sjajnim nastupima u sarajevskim klubovima, kao pravi partijaneri i bend poslije čijeg nastupa publika izlazi zadovoljna, šta MMS može očekivati od vas?

-Skromno ćemo reći da smo poznati po sjajnim nastupima u sarajevskim klubovima, kao i na međugradskim i regionalnim festivalima. Naravno tome je doprinijelo naše plasiranje hit-pjesme – “Džeko je rek'o”, koja je  izraz naše podrške reprezentaciji BiH na svjetskom prvenstvu. Pored mnogobrojne publike, naš kvalitet je prepoznao i naš zlatni sponzor “Sarajevotekstil” kome smo zahvalni na korektnoj dosadašnjoj saradnji. MMS može očekivati dugotrajnu saradnju sa “vis Undergrounderima”.

MMS: Na kraju, da li želite da poručite nešto posjetiocima našeg festivala? Možda da ih zajedno pozovemo da nam se priključe u subotu 16. 08. na Main stage-u festivala?

-DOĐITE, SLUŠAJTE, UŽIVAJTE!!!