Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osmanagić oduševio učesnike i goste

osmanagic montrealU kanadskom gradu Montrealu, od 1. do 10. augusta 2014., organizirana je 39. Internacionalna konferencija SSF-IIIHS koja je okupila više od 50 predavača iz oblasti alternativne medicine, antropologije, yoge, psihologije, umjetnosti, motivacije, itd.

Pozivu na ovu veliku konferenciju odazvao se i dr. Semir Osmanagić koji je u dva navrata, u predavanjima koja su trajala po četiri sata, govorio o fenomenu piramida, kugli i podzemnih tunela u Visokom.

Osmanagić je okupljene motivirao na novo razmišljanje o piramidama kao građevinama i njihovoj svrsi, a prisutni su, uz mnoštvo pitanja, s oduševljenjem konstatirali da su Osmanagićeva predavanja o bosanskim piramidama i ostalim drevnim fenomenima u BiH i svijetu izvor novih informacija i pravi smjer za istraživanje ovih i sličnih fenomena.

Svoja predavanja na  ovoj konferenciji imali su, između ostalih, dr. Elaine Valdov, dr. John Rossner, dr. Fadel Beehman, dr. Christine Page, dr. Barbara Stone, dr. Jose Miguel Gaona, dr. Cairo Rocha, dr. Lewis Mehl-Madrona i mnogi drugi.