Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edukacija u vozu

DAMARDanas su članovi Udruženja „Damar omladine“, povodom Međunarodnog dana mladih, izvršili edukaciju putnika u javnom saobraćaju pod sloganom „Uči gdje stigneš“. Edukacija putnika je izvršena  u vozu na relaciji Visoko-Sarajevo-Visoko koja je imala za cilj da pokaže i dokaže da se znanje može sticati na bilo kojem mjestu pa tako i u javnom saobraćaju. Putnici u vozu su dobili informacije o radu našeg udruženja kao i o aktivnostima projekta, gdje su vršnjački edukatori i članovi Kluba pravih frajera dijeliti IEC materijal i skrenuli pažnju na zdrave stilove života, odnosno općenito o bitnosti zdravlja mladih sa naglaskom na seksualno i reproduktivno zdravlje.

Aktivnost „Uči gdje stigneš“ se održala u sklopu proejkta „Hoću stvarnost“ koju je finansijski podržao World Vision, ured u Zenici.

Ovo je još jedna od redovnih aktivnosti u sklopu pomenutog projekta, a o narednim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obavještena.

Više fotogradija možete pogledati na našoj Facebook stranici, na linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153018059021102.1073742118.205779381101&type=3&uploaded=41