Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sukob u OO SDA Visoko postoji i Disciplinska komisija provodi određene radnje

CotaNedavno smo objavili tekst o tome kako sukobi u OO SDA Visoko već ozbiljnije, kao javna tajna, traju unazad tri mjeseca. Bili smo i u pravu, a kao jedan od dokaza je i dokument koji objavljujemo, a koji dokazuje kako Općinski Izvršni odbor ove stranke, a na prijedlog predsjednika stranke privremeno isključuje iz stranke Adnana Frljka iz Kluba vijećnika SDA, a sve do okončanja disciplinskog postupka. Kako saznajemo identičan Zaključak Izvršnog odbora dobili su i Faruk Ihtijarević i Aida Zerdo. Naš izvor tada je tvrdio da je disciplinska mjera pokrenuta i protiv načelnice Općine Amre Babić i Dinke Omanović, ali nakon intervencije iz Sarajeva i sastanka u BBI Centru sve je zataškano i “izglađeno” u interesu predizbornog mira u stranci.

U međuvremenu Frljak, Ihtijarević i Zerdo su postali članovi Nezavisnog kluba vijećnika zajedno sa Elvirom Špiodićem i čine jezgro oko kojeg aktuelna načelnica pokušava da napravi novu većinu za rad izvršne vlasti na kakav je navikla od dolaska na vlast.

Disciplinska mjera je pomenutim vijećnicima i članovima SDA izrečena na sjednici održanoj 24.06.2014.godine. Bila je to sedma vanredna sjednica Općinskog izvršnog odbora Stranke demokratske akcije Visoko na kojoj je donesen sljedeći

ZAKLJUČAK:

Na osnovu disciplinske prijave predsjednika Općinskog izvršnog odbora broj: 02-212/14 od 24.06.2014.godine privremeno se isključuje vijećnik Adnan Frljak iz reda Kluba vijećnika SDA Visoko, a do okončanja disciplinskog postupka.

Šta znači “privremeno isključenje”, odnosno kako će to uticati na buduće sjednice OV Visoko, to ćemo tek da vidimo. Ali da se nešto “kuha” u OO SDA Visoko to je nepobitna činjenica, koliko god neko drugačijom htio predstaviti trenutnu situaciju u toj stranci.

Na naše kratko pitanje Adnanu Frljku da nam prokomentariše cijelu situaciju, kratko je rekao: “Ja samo znam da mi je savjest čista”.