Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorene prijave za stonoteniski i street basket turnir

MMS Bedz

Kako je MMS tim već jednom najavljivao sportske događaje za sve posjetioce festivala umjetnosti i kreacije Many Man Show, tako ovog puta nećemo previše govoriti šta sport kao takav znači za naš festival i na koji način on uvijek bude privlačan za sve naše posjetioce.
Tradicionalni turnir u street basketu ove godine ponovo će biti main event posljednjeg dana festivala koji je uvijek rezervisan za sportske aktivnosti. Kao i prošle godine, na MMS Sport station-u, za šta je ove godine izabrana sala Partizan, bit će sproveden kompletan posljednji dan festivala, a otvorenje posljednjeg dana najavljeno je u 11:00 sati. Pored tradicionalnog street basket turnira, ove godine organizacioni odbor festivala uvodi i neke novitete po pitanju sportskih aktivnosti unutar festivala, pa tako ove godine će svi naši posjetioci imati priliku da učestvuju ili da uživaju u stonoteniskom turniru.
Naravno, kako je to i običaj, MMS svim sportistima koji odluče biti dio ovog festivala, poklanja jedan dan besplatne rekreacije i pripreme za same turnire, pa će tako svi oni koji žele da učestvuju u stonoteniskom i street basket turniru imati priliku da drugog festivalskog dana, dakle, u subotu 16. augusta, prisustvuju Danu sporta u sali Partizan, gdje će moći da se priviknu i adekvatno pripreme na ovom terenu za turnir koji će biti odigran u nedjelju, 17. augusta.

Dakle, turnir u stonom tenisu, kako je i najavljivano, počet će u 11:00 sati, te će svi prisutni imati priliku da pokažu svoje vještine u ovom sportu i da se zajedno druže sa svim stonoteniserima iz Visokog.

Po završetku stonoteniskog turnira, u sportskoj sali Partizan, nastavit će se cjelodnevni sportski događaj, to jeste street basket turnir, koji je main event sportskog dana u sklopu festivala Many Man Show. Za najbolje učesnike ovog turnira predviđene su i vrijedne nagrade, pa će se tako sve prijavljene ekipe boriti za glavne nagrade turnira, koje su: 1. mjesto 100KM, 2. mjesto 60KM i 3. mjesto 40KM.
Nakon završenih turnira i sportskih aktivnosti, u sali Partizan bit će upriličeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, nakon ćega će organizacioni turnir dati završnu riječ ovogodišnje festivalu umjetnosti i kreacije Many Man Show.

Ono što je važno za sve one koji žele biti dio ovih sportskih aktivnosti jeste da se kao pojedinci, za stonoteniski turnir, ili kao ekipe, za street basket turnir, moraju prijaviti na e-mail:  prijavexxlbasket@gmail.com sa posebnom naznakom za koji turnir se prijavljuju, tako što će pojedinac navesti svoje ime i prezime te pored njega dodati da se prijavljuje za stonoteniski turnir, dok će za street basket turnir biti potrebno da kapiten ekipe prijavi cijelu svoju ekipu (najmanje tri člana ekipe), skupa sa njihovim imenima i prezimenima, pored čega će naznačiti naziv ekipe i to da se prijavljuju za street basket turnir.  Sve ove prijave je potrebno dostaviti najkasnije do subote 16. augusta 2014. godine, do 17:00 sati!!!

Prijavite se na sportske turnire Many Man Show festivala, budite dio našeg velikog druženja i naravno osvojite vrijedne nagrade za vaš trud. MMS sportski tim čeka na vas.

Spremite se, još samo 8 dana je ostalo!!!