Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Okončan postupak ovjere kandidatskih listi i kandidata za Opće izbore 2014.

izbori 2014 ilustracijaCentralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici, na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija ovjerenih za učešće na Općim izborima 2014. godine, a nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, okončala postupak ovjere onih kandidatskih listi i kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za ovjeru, saopćio je CIK. Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnesene su 753 kandidatske liste sa ukupno 7.892 kandidata.            

S obzirom na to da se radi o velikom broju kandidatskih listi i kandidata, broj ovjerenih kandidatskih listi i kandidata će saopćiti sutra nakon što se ažuriraju podaci i izvrši još jedna provjera. Do 28. avgusta 2014. godine Centralna izborna komisija BiH će ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim novinama i sredstvima javnog informiranja, kao i na interent stranici www.izbori.ba.

Nakon provedene procedure javne nabavke, Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku prema kojoj će sjedište Glavnog centra za brojanje biti u Olimpijskom centru Zetra u Sarajevu.