Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U novoj sezoni ćemo biti još bolji

Senad-SkopljakDžango, kako ga prijatelji zovu, trenutno je trener rukometaša Vogošće, sa kojima je prošle godine činio čuda i bio najprijatnije iznenađenje rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa koja je ušla iz nižeg ranga i kojoj su mnogi predviđali grčevitu borbu za opstanak, je napravila odlične rezultate. Serijom od čak 14 pobjeda zaredom na svom parketu, te plasmanom na 6. mjesto na kraju sezone, mnogima je pokazala da moraju na nju ozbiljno računati na ovu ekipu.

Sa trenerom Vogošćana smo razgovarali na prozivci igrača, te tako i zvanično krenuo sa pripremama za novu sezonu.

Prelazni rok je završen, kreću pripreme za novu sezonu. Kako ste zadovoljni igračkim kadrom koji posjeduje vaš klub?

– Ono što smo izgubili odlaskom nekih igrača, mislim da ćemo nadoknaditi sa Međićem i Purićem, koji su nas pojačali. Pored njih u klub su stigli i drugi igrači i moje je mišljenje da u novu sezonu ulazimo jači nego godinu prije. Smatram da ćemo biti još uigraniji u novoj sezoni i da ćemo igrati još bolje, lakše i brže, a to je preduslov da postižemo i bolje rezultate.

Kakve su ambicije kluba u novoj sezoni?

– Mi smo bili novi u PL BiH prošle godine, tako da smo mnoge iznenadili plasmanom na 6. mjesto na kraju sezone. Ove godine ekipe koje budu igrale sa nama, ući će puno opreznije jer su nas upoznale i znaju koliko možemo. Ja se lično nadam da možemo ponoviti plasman od prošle godine, a ako se ukaže prilika za nešto više znaćemo je iskoristiti.

http://sport033.com/Visoko.co.ba