Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Damarovci protiv nasilja

 DSC0011Danas su članovi Kluba pravih frajera, koji djeluju u sklopu Udruženja „Damar omladine“, podjelili 120 ruža sa ciljem prepoznavanja problema  vršnjačkog nasilja u sklopu projekta „Lijep na mamu, nenasilan na tatu“, podržanog od SHL fondacije iz Sarajeva.

Na osnovu podjele 120 ruža, na kojima su bile zakačene poruke nenasilja, sugrađanima smo ukazali da mladi nisu nasilnici i da društvo treba da povede brigu o mladom čovjeku u svim segmentima njegovog odrastanja.

Projekt se bazira na problem vršnjačkog nasilja koji je sve češći i prisutniji među mladima gdje želimo da ukažemo na problem istog.

Osim podjele ruža, tu su bila i četvorica mladića, koji su ujedno članovi Kluba pravih frajera, gdje su uz muzički performans i zvuke gitare privukli pažnju naših sugrađana koji je rezultirao učešćem slučajnih prolaznika u pomaganju pomenute aktvinosti.

Muzički performans je izveden u sklopu projekta „Hoću stvarnost“ koji je podržan od strane World Visiona, ureda u Zenici  sa specifičnim  ciljem povećanja učešća mladih u omladinskom aktivizmu s ciljem razvoja lokalne zajednice kao i sa ciljem oživjljavanja aktivizam na ulicama i prostorima koji služe za svrhe mladih, a duže vrijeme su van upotrebe.

Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje članovima Kluba pravih frajera kao i svim ostalim učesnicima u projektu koji pomažu ostvarenju pomenutih ciljeva podržanih od strane ova dva donatora.

Više fotografija možete pronaći na našoj Facebook stranici, na linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152995255796102.1073742116.205779381101&type=1