Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana redovna izvještajna skupština RVI

skupstina rvi2014Petak u poslijepodnevnim satima u područnoj školi u Kondžilu održana je redovna izvještajna Skupština RVI „Visoko *92“ na kojoj je pored dovoljnog broja delegata zabilježeno i prisustvo rukovodioca Službe BIZ općine Visoko kao i Predsjednika RVI ZDK g-dina Sušić Ramiza, kao i predstavnika srodnih organizacija i udruženja građana.

Skupštinom je predsjedavao i istu vodio Predsjednik Skupštine RVI g-din Čehajić Sabahudin predloživši 9 tačaka dnevnog reda, a iste su jednoglasno usvojene.

U Izvještaju o radu i Finansijskom izvještaju sa Izvještajem Nadzornog odbora, dopunske odgovore  u odnosu na ono što su delegati dobili u materijalima dao je  Predsjednik RVI  „Visoko *92“ g-din Brotlija Hajrudin.

Plan rada za naredni period oslikava realne potrebe  i namjeru da se u okvirima mogućnosti pomogne kategoriji RVI   kroz donošenje adekvatnih zakonskih i podzakonskih akata, kojima bi se izjednačila prava svih RVI  u FBiH. Redovno praćenje i učestvovanje u donošenju svih Zakona i propisa po kojima direktno ili indirektno RVI mogu ostvariti određena prava kao što su: Zakon o radu, Zakon o PIO, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon iz stambene problematike…

Nakon uspješno okončane Skupštine uslijedilo je ugodno druženje u prelijepom ambijentu uz prigodnu zakusku.

 Foto by:

Senad Goralija