Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Čekajući Godoa” najbolja predstava 57. “Festivala festivala” u Trebinju

total godoLijepe vijesti stižu iz Trebinja sa završne večeri 57. “Festivala festivala” gdje su dodjeljenje i nagrade za najbolje. Visoko ima razlog po ko zna koji put da bude ponosno na svoj Teatar Total. “Čekajući Godoa”, predstava u režiji Jesenka Muzaferije dobila je četiri nagrade, od toga i onu najvažniju, nagradu za najbolju predstavu festivala. Pored ove nagrade, Faik Salihbegović je dobio zlatnu masku za najbolju mušku ulogu. Jesenko Muzaferija je dobio zlatnu masku za najbolju scenografiju, a Adnan Tajić je nagrađen diplomom za bravurozno izvođenje uloge.

Podsjećamo sa istom ovom predstavom u Bugojnu na festivalu “Fedra” visočki Total je također dobio nagradu za cjelokupno najbolju predstavu, dok su nagrade za najbolju mušku ulogu dobili Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović.

Svakako sjajan nastup Totala i sjajna predstava iskusne ekipe pod palicom profesora Muzaferija je još jednom u naš grad donijela velike i značajne nagrade, a treba li vam napomenuti da je Teatar Total zamrznuo svoj rad zbog teške finansijske situacije, a niko se iz nadležnih organa nije oglasio povodom toga. Možda ova pobjeda na najjačem festivalu dramskih amatera u regionu označi početak boljih dana za visočko pozorište sa najvećom tradicijom u Bosni i Hercegovini.