Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstava “Ne igraj na Engleze” u sklopu programa festivala

MMS Predstava KopirajKako Many men show vodi računa o svim vidovima kulture i o svim svojim posjetiocima i prijateljima, koji uživaju u kreaciji i umjetnosti, tako smo se potrudili da ove godine u program uvrstimo i jednu pozorišnu predstavu, u kojoj će svi posjetioci festivala moći uživati u večernjim satima drugog festivalskog dana, a koja će biti odigrana na pozornici Gradskog kina Visoko. Naime, riječ je o jednoj prijateljskoj pozorišnoj grupi iz Konjica, čiji naziv “Neretva” je dobro poznat svim dramaturzima iz Visokog, a ove godine članovi ove teatarske grupe na visočkim “daskama koje život znače” odigrat će predstavu pod nazivom: “Ne igraj na Engleze”.

Rijetko kada se događa da jedna drama posjeduje jedinstvo mjesta, vremena i radnje, a da svojom tematskom i idejnom osnovom obuhvati sudbinu čitave jedne generacije. “Linija manjeg otpora” jeste kredo kojim se vode Paun, Bule i Piksi – junaci komada. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, pravljenjem precizne strategije kako da se na utakmicama engleske lige zaradi što više novca i organizovanjem rituala praćenja razultata, ova tri momka su zaboravila da zapravo žive svoj život. Pošto je uvijek neko drugi kriv za probleme koji ih prate i pošto se sve to može zaboraviti uz konzervu piva i tiket, oni su na to čuveno parče papira položili ne samo svoj novac, već i svoje prijateljstvo. Likovi ovog komada su izuzetno realistični. Upravo zbog toga su nevjerovatno smiješni i nezamislivo tužni u isto vrijeme. Gledajući ih, svako će se prisjetiti da u kraju ima po jednog Pauna, Buleta ili Piksija, ali je pitanje da li će sebi priznati da u sebi posjeduje po malo od sve trojice.

Ova sjajna predstava će biti uvertira za sjajnu drugu festivalsku noć u kojoj MMS priprema sjajan program za sve svoje posjetioce, tako da sigurno vrijedi pogledati ovu predstavu i uživati u dozi smijeha koju nam donose naši prijatelji iz Konjica.

Glavne junake ovog komada tumače: Dino Kerić, Dino Hajdar i Berin Habibija, dok je za muziku u predstavi zadužen Nezim Cakić, za scenska svjetla Dževad Habibija, te za scenografiju Dino Džumhur. Režiju ove sjajne predstave potpisuje Berin Habibija, koji je ujedno i jedan od glumaca u ovom sjajnom pozorišnom komadu.

Stoga, pripremite se, vrlo malo vremena je ostalo do početka samog festivala. Pomno pratite našu facebook stranicu: https://www.facebook.com/many.man.show i vrlo brzo očekujte kompletan program festivala sa raznim radionicama, muzičkim performanskima, izložbama, sportskim takmičenjima i raznim drugim zanimljivim sadržajima.
MMS kuca na vrata našeg grada. Budite spremni na nevjerovatnu i nezaboravnu zabavu od 15-17. augusta 2014. godine.