Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radionica mobilijara

mms mobilijar

S radošću najavljujemo još jednu vrlo zanimljivu radionicu u sklopu MMS vol. 2 festivala pod imenom Radionica mobilijara. Riječ je o jako interesantnoj radionici koja ima za cilj da pokaže kako se od zastarjelih i ranije iskorištenih materijala mogu napraviti korisne i zanimljive stvari i na taj način može dati nova namjena starim predmetima. Radionica je cjelodnevna i bit će održana u subotu 16.8.2014. iza Gradskog kina i Zavičajnog muzeja, te će predstavljati prvu fazu rekonstrucije pomenutog prostora.

Zamišljeno je da se od starih materijala, koji bi, inače, predstavljali otpad s kojim se ne zna kako postupati, pravi mobilijar koji će služiti tokom festivala, ali i kasnije. Na ovaj način se ističe i važnost ekološkog pristupa uređenju prostora i ponovne upotrebe materijala. Uz određene smjernice arhitektonskih stručnjaka i dizajnera, kroz ovu radionicu učesnici mogu direktno sudjelovati u procesu realizacije festivala, tako što, prvenstveno, rade na izradi mobilijara koji će tokom festivala biti aktivno korišten.

Radionica podstiče kreativnost, nove ideje i kreativne ljude da sudjeluju u procesu redizajniranja, te time dokažu da se uz malo domišljatosti može postići veoma mnogo, te prostoru dati druga dimenzija. Pozivamo mlade kreativce da nam pomognu pri uređenju prostora za aktivnosti festivala, te da time zajedno stvorimo ugodan ambijent za druženja.