Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Konkurs Bosana Fondacije za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja države BiH u za 2014/15. godini

visoko.co.baBosana Fondacija iz Los Anđelesa je raspisala konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija sa područja države Bosne i Hercegovine za akademsku 2014/15. godinu.

“Pravo apliciranja za stipendije Fondacije imaju redovni studenti, državljani Bosne i Hercegovine, koji studiraju na jednom od državnih fakulteta, nisu stariji od 21 godinu, ako upisuju prvu godinu studija ili nisu stariji od 25 godina za ostale godine studija, nisu studenti završnih godina studija i tokom studija nisu obnovili više od jedne godine”, navodi se u konkursu.

Prednost za dodjelu stipendije imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu ili su u prošlosti bili smješteni u domu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici.

Kriteriji za dodjelu stipendija su: opći uspjeh iz srednje škole, prosjek ocjena svih položenih ispita (za studente ostalih godina), nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima, socijalni status i sl.

Prijave na konkurs podnose se na online obrascu koji se može preuzeti na internet stranici Bosana Fondacije (www.bosanfoundation.org). Prijava za stipendiju se popunjava elektronski zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Prijave za stipendiju se mogu izvršiti do 15. augusta 2014. godine.

Detaljnije pogledati na:  http://www.stipendije.ba/stipendija/1135
                                         http://bosanafoundation.moonlight.ba/

Posted in BiH