Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pripremljeno 150 poruka nenasilja

damar porukeU sklopu projekta „Lijep na mamu, nenasilan na tatu!“ podržan od strane SHL fondacije, jučer su u prostorijama Udruženja “Damar omladine” članovi Kluba pravih frajera, koji djeluju u sklopu našeg Udruženja, pripremili 150 poruka nenasilja.

Projekt se bazira na problem vršnjačkog nasilja koji je sve češći i prisutniji među mladima gdje želimo da ukažemo na problem istog.

Projekt ima za cilj prepoznavanje problema vršnjačkog nasilja, odnosno nasilja među vršnjacijma, djevojkama i ženama na osnovu podjele 150 ruža, na kojima će biti zakačene poruke nenasilja.

Akcija podjele ruža sa porukama nenasilja je planirana za 04.08.2014. godine.

Sugrađanima želimo ukazati da mladi nisu nasilnici i da društvo treba da povede brigu o mladom čovjeku u svim segmentima njegovog odrastanja.

SHL Fondacija koja je podržala naš projekt je omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicam