Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kultura življenja, u ovakvom Visokom može i ovo

asfaltiranjer luke 4Zanimljive fotografije dobili smo od našeg čitatelja iz Naselja Luke. Naime sa svog balkona naš “reporter volonter” je zabilježio interesantno asfaltiranje rupa u tom naselju tačnije ispred svog haustora u Lameli C-3. Jedna od stanarki je prilikom povratka s posla parkirala auto ispred zgrade, tom prilikom niko je nije upozorio na eventualne radove koji slijede. A zatim se dešava situacija za televizijske programske sadržaje poznatije kao “Najsmješnija videa”.

 
asfaltiranje luke 22Stručni asfalter polaže asfalt ispod auta zaobilazeći gumu u rupi. Pojavljuje se žena koja traži da izvuče auto, ali joj ne dozvoljavaju dok ne završe. Ko je izvođač radova i ko je nadzorni organ. Koliko smo to stručni da odlučimo o kvalitetu asfalta, koliko na kvalitet urađenog posla ako samo gledamo, a ništa ne regujemo. Odgovorni ne vide sve, a opet su krivi..

Ko je kriv, onaj što uslika ili ko je odabrao odgovarajućeg izvođača radova. U neko drugo i prošlo vrijeme mnogi sa lica mjesta dobili bi otkaze, a danas ….

 

asfaltiranje luke 3asfaltiranje luke 1