Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK se na Tajanu radno odmara

TajanNa zvaničnoj stranici Vlade Zeničko-dobojskog kantona (http://www.zdk.ba/sjednice-vlade/najave-sjednica/170-sjednica-vlade-zenicko-dobojskog-kantona) građani mogu pročitati najavu 170. sjednice Vlade ZDK. Ništa ne bi bilo neobično u ovoj vijesti-najavi da za mjesto održavanja sjednice kantonalne Vlade nije naveden, ni manje, ni više, nego park prirode Tajan u Zavidovićima.

Ovaj biser prirode, čije prirodne ljepote su prepoznali i stranci izdvajajući sredstva iz međunarodnih finansijskih izvora, idealno je mjesto da se naš premijer i naši ministri odmore od napornog rada. Veliki je trud, znoj i politička mudrost iza premijera Muniba Husejnagića i ministara nakon što su svo svoje umijeće utkali u osiguravanje boljeg životnog standarda građana Zeničko-dobojskog kantona, a naročito učinili boljim život stanovnicima Olova, Žepča, Zavidovića i Maglaja nakon prošlomjesečnih strašnih poplava.

Prema predviđenom protokolu održavanja sjednice Vlade u parku prirode u vrletima između Zavidovića i Kaknja, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je od 9,00 do 9,30 sati uvertiru napravila posjetom Šumsko-privrednom društvu ZDK, zatim je obišla završene hidrocentrale na Gostović rijeci, pa se naposljetku malo upoznala sa turističkom ponudom parka prirode Tajan u Kamenici. Od cjelodnevnog protokola, za rad im je bilo dovoljno dva sata (11,00−13,00), a onda su odlučili da, od obimnog dnevnog reda sjednice, umorne mozgove opuste obilaskom jezera na Mašici, a potom i tamošnjih pećina. Nakon što su se odmorili mozgove, umorili su nogice šetajući prirodnim ljepotama parka Tajan. Zato su, u povratku, ručali u lovačkoj kući i odmorili se udišući čisti zrak ovog dijela našeg kantona i pri tome, najvjerovatnije, razmišljajući kako unaprijediti (ne)efikasnost (ne)rada kantonalnih izvršnih struktura.

Vjerujemo da su se premijer Munib Husejnagić i njegovi ministri, kao izgrađene političke persone, uredno pridržavali NAPOMENE (s dna teksta protokola) i vodili računa da se prikladno odjenu i opreme za boravak u prirodi.

Novi trend održavanja sjednice Vlade ZDK je zaslužen i dobrodošao, naročito nakon što je javnost ZDK upoznata da još uvijek nema gdje da živi stanovništvo Željeznog Polja i dijela Maglaja od posljedica poplava i kližišta, nakon što polovini budžetskih korisnika još uvijek nije isplaćena ni aprilska plata, a kamoli majska, nakon što su pojedeni novci od poljoprivrednih i privrednih poticaja, nakon što porodiljama i daje kaska isplata naknada, nakon što policija MUP-a ZDK samo što nije, u znaku štajka, opremu odložila…pri tome se nadajući kreditnom zaduženju od kojeg na kraju krajeva, neće biti ništa, nakon što je javna tajna da je od radne discipline koju predvodi premijer Husejnagić prazan parking prostor uposlenika i kantonalnih službenika već oko tri sata…i da ne nabrajamo dalje sve prednosti života od Olova, pa dalje prema Zenici do Doboja koje nam osiguravaju članovi aktuelnog sastava Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

P.S. Vjerujemo da je i herbar kompletiran biljnim svijetom kao rezultat održavanja 170. sjednice Vlade Zeničko-dobojskog kantona u Parku prirode Tajan u Zavidovićima.