Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pripreme NK Omladinac počele već u junu

nk omladinac juni 2014Nogometaši NK Omladinac iz Poriječana ranije su počeli sa pripremama. Odigrane su i prve prijateljske utakmice, protiv Gračanice u gostima 0:6 (Planinčić 2, Suljić, Genjac A.Kapetanović, Kapo), pobjeda nad istim protivnikom na domaćem terenu 3:0 (Bukva, Planinčić, Suljić) i gostujuća pobjeda protiv 7 Aprila 2:5 (Begović, Suljić, Ramić A, Kapetanović 2).

“Uradili smo analizu protekle sezone i podvukli crtu, ustanovili smo nedostatke i napravili plan i program rada za narednu sezonu, zacrtali smo zadatke i ciljeve koje moramo ostvariti, a oni se ne odnose na rezultat jer on definitivno ne može biti prioritetan u ovom uzrastu. U ovom periodu mi moramo izvršiti kvalitetnu selekciju, obaviti ljekarske preglede, imati redovan trenažni proces koji jeste mukotrpan, ali jedino takav daje rezultate i na takav način se već pripremamo za septembar i ligaške utakmice. Moram spomenuti da pored standardno odličnih Amara Genjca, Hamdije Suljića i Armina Mušinbegovića posebno se nameće Kapetanović Rijad (2001.) te Amar Ramić (2004.) koji je u kategoriji pionira kao pjetlić već upisao 4 pogotka” – rekao je za Visoko.co.ba trener ekipe prof. Tarik Agić.

Pioniri i pjetlići NK Omladinac nastupit će na Sportskim igrama mladih koje se igraju u Sarajevu u mjesecu julu.nk omladinac juni 2014 1