Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Brazilski portal „O GLOBO“ izvijestio o Vispakovoj najvećoj džezvi na svijetu

zlatna dzezva u brazilskim novinama„Navijači vjeruju u moć tradicionalne bosanske kafe “. Ovako je brazilski portal „O GLOBO“ (globo.com) doživio  Vispakovu džinovskoj džezvu i navijače Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se okupili na Copacabani.

U razgovoru sa našim navijačima koji su mu pojasnili slogan Zlatne džezve sa kojim je na početku kvalifikacija za SP prognoziran uspjeh Reprezentacije Bosne i Hercegovine „Pit ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu“, reporter Caio Barretto Briso u šaljivom tonu piše o „tajnom oružju koje je transportovano iz evropske zemlje“.

Brazilski portal ističe da Bosna i Hercegovina ima tajno oružje za pobijede. “I, ne radi se o Džeki, napadaču engleskog prvaka Manchester City-a, to je tradicionalna bosanska kafa koju su navijači donijeli u Rio“.

Portal navodi da je džinovska posuda koju su sa sobom donijeli navijači, a u kojoj se pravi „čudotvorni napitak“ napravljena od metala, te da ima kapacitet za 620 litara kafe.

– To je bosanska tajna. Igrači će imati mnogo energije na terenu, bilježi brazilski medij izjavu navijača BiH, dvadesetjednogodišnjeg studenta ekonomije, Mateja Prlića koji je došao u Brazil sa svojim ocem i bratom.

Portal „O GLOBO“ pripada jednoj od najvećih medijskih kuća u Brazilu koja ima i svoju TV stanicu.

Inače, danas će se u Riu za navijače iz cijelog svijeta upriličiti još jedna promocija Zlatne džezve. U petak Vispakov tim odlazi u Cuiaba-u zajedno sa navijačima gdje će se odigrati utakmica sa Nigerijom, a planiran je i susret sa igračima.

Link za preuzimanje članaka:

  http://oglobo.globo.com/esportes/copa-2014/torcedores-acreditam-na-forca-do-cafe-tipico-da-bosnia-para-vencer-argentina-no-maracana-12871622#ixzz34yAcDAeH

Ipak Vispak!