Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečanom dodjelom svjedočanstava i prigodnim programom obilježen Dan škole

Dan Osnovne škole Kulin Ban Kopiraj

U fiskulturnoj sali Osnovne škole “Kulin ban” Visoko, danas je, prigodnom svečanošću i uz dodjelu zahvalnica, diploma i svjedočanstava učenicima završnih, IX razreda ove škole, svečano obilježen 10. juni – Dan škole. Svečanost povodom dana škole, koja je nažalost odgađana zbog prirodne nepogode koja je zadesila našu državu, danas je okupila veliki broj roditelja i prijatelja koji su s ponosom uživali u programu koji su priredili učenici ove škole, ali i u velikoj svečanosti na kojoj su učenici IX razreda dobili svoje diplome, zahvalnice i svjedočanstva, čime su zvanično završili svoje osnovno obrazovanje.

Na samom početku programa, prisutnima se obratio direktor ove osnovne škole, prof. Ramiz Brkić, koji je u svom izlaganju kazao kako mu je iznimno žao zbog prvobitnog odgađanja ovog događaja, koji je u prvi mah trebao da bude zajednički Dan škole obje gradske škole, no zbog prirodnih nepogoda je otkazan. 

-Svim učenicima i roditeljima želim sve najbolje u daljem školovanju, kao i na daljem životnom putu koji ih očekuje, uz želju da ih sreća prati na cijelom tom putu i da nakon pomnog odabira srednje škole, u kojoj će nastaviti svoje obrazovanje, ne budu još jedna brojka Zavoda za zapošljavanje, nego uspješni mladi ljudi, sa blistavom budućnošću – kazao je na kraju svog izlaganja direktor prof. Ramiz Brkić, koji je još istakao kako je i on jedan od ponosnih roditelja koji ispraćaju svoje dijete u ovoj generaciji učenika.

U nastavku programa učenici koji su postigli neke rezultate na takmičenjima nagrađeni su zahvalnicama i diplomama za učešće u svim školskim i vanškolskim aktivnostima kao što su: Učešće na općinskom takmičenju iz Matematike i plasman na kantonalno takmičenje, učešće na općinskom takmičenju iz Fizike i plasman na kantonalno takmičenje, osvojena podijumska mjesta na općinskom i kantonalnom takmičenju te plasman na federalno takmičenje iz Engleskog jezika, učešće na općinskom takmičenju u pisanju literarnih radova, ostvareni rezultati na općinskom takmičenju i plasman na kantonalno takmičenje u pružanju Prve pomoći, rezultati na općinskom takmičenju Civitas – Projekt građanin, rezultati učenika na općinskom malonogmetnom turniru, te je jedan učenik pohvaljen za izradu školske web stranice.

Nakon ove dodjele zahvalnica i diploma, svim prisutnim posjetiocima ove manifestacije prezentovani su i najbolji među najboljima iz ove generacije učenika IX razreda Osnovne škole “Kulin ban”, kojima su ovom prilikom dodijeljena i svjedočanstva o završenom IX razredu, a to su učenici:

Učenici pohvaljeni za odličan uspjeh i primjerno vladanje od I-IX razreda: Hadžimehmedagić Kerim-Malik, Hajduković Elma, Numanović Enis, Sinanagić Ćazim, Skopljak Nina, Bečirović Nudžejma, Šečerović Salko, Numanagić Elma, Kurt Berina, Kevrić Mirza, Hodžurda Tarik, Tabak Mahira, Kadić Jasmina, Aždahić Eldar, Kurpejović Benjamin i Šabanija Ajla.

Dobitnici posebne doplome za primjerno vladanje i odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta od I-IX razreda: Bašić Emina, Mešinović Adnan, Pinjo Ena, Bešić Haris, Brkić Melika, Cama Eldina, Dželilović Ferhad i Rajkić Selma. 

Učenica generacije OŠ Kulin BanNa samom kraju programa, kao najveći uspjeh svih uposlenika ove škole, predstavljena je ovogodišnja učenica generacije u školskoj 2013/2014. godini, Cama Eldina, koja je u veoma jakoj konkurenciji između petnaest svojih kolega i kolegica uspjela ostvariti najviše bodova u svim nastavnim i takmičarskim aktivnostima.

Po završetku ove manifestacije sve ovogodišnje maturante iz Osnovne škole “Kulin ban” ispratila je cijela uprava škole, na čelu sa direktorom prof. Ramizom Brkićem, kako na matursku večer koju oni večeras slave, tako i na put u novo razdoblje života koje je pred njima.

Ovom prilikom redakcija Visoko.co.ba svim učenicima i roditeljima, te osoblju ove škole, čestita na ovoj svečanosti i na uspješno kraju privedenoj školskoj godini.

 

Detaljnu fotogaleriju sa ove svečanosti možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba