Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Ja sam životinja“

ja sam zivotinjaUdruženje „Damar omladine“ kao i obično organizuje nešto sasvim novo, nešto što do sada niste imali priliku vidjeti na sceni, a znatno se razlikuje od dosadašnjih nastupa u Gradskom kinu.

 

U pitanju je predstava „Ja sam životinja“ umjetničke grupe „SATYA“ iz Sarajeva. Grupu čine iskusni profesionalci, ali i mladi umjetnici željni praktičnog rada, koje ostvaruju kroz ovo teatarsko djelovanje. Predsjednica udruženja je istaknuta bh. glumica Emina Minka Muftić.

 

Trajanje predstave je 70 min. Žanr je drama s komičnim elementima. Ekipu predstave čine: Indira Đeldum, Jasmina Mahmutagić, Mirza Mrgan i Adis Omerović. Režiju ove društveno angažovane predstave potpisuje Mirela Trepanić, inače poznata po hit predstavi “Ja, mahaluša” i “Ja, mahalac”.

 

Predstava je edukativno-zabavnog karaktera namijenjena široj bosanskohercegovačkoj publici svih uzrasta. Ova crnohumorna komedija na zanimljiv i publici dopadljiv način govori o problemu maloljetničke delinkvencije, odrastanju u društvu punom mržnje, odnosima u porodici, te odnosu profesor-učenik. Predstava će biti odigrana u Gradskom kinu Visoko 20. 6. 2014. godine sa početkom u 19 sati.

 

Omladina će, kroz predstavu i na šaljiv način, dobiti odgovore na mnoga aktuelna pitanja sa kojim se susreću u ovim zanimljivim godinama. S druge strane, odrasli će se pozabaviti sa pitanjima koja su porodičnog karaktera, te o granicama profesionalnih ili poslovnih odnosa, ali i o problemima koji se događaju skoro svima danas. Predstava garantuje smijeh i zabavu, te istovremeno otvara pitanje „Šta bih uradio ja kada bi se to meni desilo? Da li mi se može ovakvo nešto desiti?“

 

$1v Da li stvarno želite znati kako je jednom mirnom profesoru kada ga psihički maltretira slučajni prolaznik? Je li zaista ta osoba samo slučajni prolaznik? Ili možda učenica, ljubavnica?

 

$1v  Jeste li spremni da prihvatite sliku nenormalnih porodičnih odnosa i zašto se svi gušimo u problemima koji su lako rješivi?

 

$1v  Da li je vaše dijete samo puki promatrač ili osoba koja drži sve odgovore i moć odlučivanja?

 

$1v  Da li tinejdžer može pokazati odrasloj osobi zabavnu stranu odrastanja i realnu sliku unutrašnjeg stanja rasplamsalog duha?

 

Odgovorite na ova pitanja. Pogledajte predstavu.

 

Karte za predstavu ćete moći kupiti od sutra, ponedjeljak 09.06. 2014. godine, u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ ili rezervisati putem maila damaromladine@gmail.com sa naznakom „Za predstavu“.

 

Cijena karte za maloljetne osobe je 1KM, a za punoljetne osobe 2 KM.

 

DA LI STE I VI ŽIVOTINJA?