Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi kratki film prijavljen na SFF: Flappy attack

MaKprodukcija Kopiraj

Ove godine, 5. juna, MaK produkcija slavi 3 godine svog postojanja. Na naš rođendan čast nam je da predstavimo naš novi kratki film pod nazivom “Flappy attack”. Film se bavi problemom digitalne ovisnosti u našem društvu i pokazuje kako mladi danas najčešće žive u “virtualnom” svijetu. Film je poslan na Sarajevo Film Festival i iskreno se nadamo da će MaK produkcija i ove godine biti dio jednog od najvećih filmskih festivala u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine smo potpisali ugovor o saradnji sa Udruženjem “Damar omladine”. Također smo uradili projekt “We are happy from Visoko”, gdje smo se pridružili globalnoj UN-ovoj kampanji.

U narednom periodu u planu je još nekoliko kratkih filmova, a također je u pripremi i jedan dokumentarni film, gdje planiramo okupiti profesionalnu ekipu.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli naš rad, a specijalno hvala: Udruženju Damar omaldine, Vijeću mladih općine Visoko, Caffe VIP Pub, Pizzeriji Milano, Kovo galeriji, Čevabdžinici Ihtijarević.

Film možete pogledati na ovom linku:  http://www.youtube.com/watch?v=PM6I9O4GjkY

 

 

Malik Kurt, rukovodilac MaK produkcije