Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstava Režim u Gradskom kinu 13.juna

RezimZadovoljstvo nam je informisati vas da će posljednje igranje predstave Režim uslijediti 13. juna u Gradskom kinu Visoko sa početkom u 20 sati. Igranje će biti svojevrsna generalna proba pred nastupajući Festival Fedra u Bugojnu gdje će Confero upravo sa ovom predstavom učestvovati u ovogodišnjem Festivalu.

Ovim putem ističemo da je predstava doživjela i niz izmjena koje su uslijedile nakon prvog igranja, a sve na osnovu preporuka upućenih od stručnih teatarskih kritičara sa portala kritika.ba. Uvažavajući činjenicu da su kritike upućene od relevantnih mladih teatrologa, kao i to da je ovo prvo igranje Confera na Fedri, nadamo se da će nam naša visočka publika, u ovom posljednjem igranju, dati dovoljno elana i podrške da odemo na ovaj Festival.

Treba svakako napomenuti da je ovo i jedinstvena predstava u amaterskim pozorištima s obzirom da se na sceni sa glumcima nalazi i bend Uncle Sen koji će tom prilikom svirati muzičke numere uokvirene u sam koncept predstave. Vjerujemo da ćete se uz, izuzetnu glumačku igru; kako je okarakterisana i od same selektorice, Lajle Kaikčije, ovogodišnje Fedre; imati dovoljno razloga da ovaj petak (13.juni) posvetite mladim ljudima koji se ne predaju ogromnom moralnom i intelektualnom mraku u kojem se nalazimo.

Mi vam obećavamo prvenstveno dobru i kvalitetnu pozorišnu predstavu, ispunjenu humorom, satirom i ironijom, sa dosta smijeha i komičnih situacija, kao i odličnim muzičkim notama naših mladih muzičara.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 2 KM, a na dan igranja 3 KM. Iste možete nabaviti u prostorijama Udruženja, svakog dana od 9h do 21h.

Dođite i zajedno sa nama uživajte u jednostatnoj  pozorišnoj čaroliji.