Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Lijep na mamu, nenasilan na tatu!”

damar omladineNajnoviji projekt Udruženja „Damar omladine“  koji će biti implementiran na području općine Visoko je projekt pod nazivom „Lijep na mamu, nenasilan na tatu!“ podržan od strane SHL fondacije.

Projekt se bazira na problem vršnjačkog nasilja koji je sve češći i prisutniji među mladima gdje želimo da ukažemo na problem istog.

Putem Kluba pravih frajera, čiji su članovi mladići, koji djeluje u sklopu našeg udruženja, a koji ima za cilj smanjenje vršnjačkog nasilja među vršnjacijma, djevojkama i ženama na osnovu podjele 150 ruža, na kojima će biti zakačene poruke nenasilja, sugrađanima želimo ukazati da mladi nisu nasilnici i da društvo treba da povede brigu o mladom čovjeku u svim segmentima njegovog odrastanja.

SHL Fondacija koja je podržala naš projekt je omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.