Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ujedinjena visočka omladina poziva banke na društvenu odgovornost

VMOV UMA KopirajVijeće mladih općine Visoko, kao krovna organizacija mladih u našem gradu i predstavnik 12 omladinskih udruženja sa područja općine Visoko (OU Bedem, ORI Budi mi prijatelj, Confero, Damar omladine, UM EkoLogika, Eko-Viking, KUD Visoko, Mladi volonteri, OU Mladost, Opstanak, Postavke – Setup i TKD Akademija Zejd) u narednom periodu će pokrenuti niz aktivnosti koje će za cilj imati ujedinjavanje snaga i doprinos zajednici u kojoj namjeravamo graditi svoju budućnost.

Posljednja dešavanja vezana za pomoć nastradalim od poplava u BiH, su pokazala da visočka omladina kada se ujedini može pomoći i drugima. Poučeni ovim primjerom, nastojat ćemo napraviti prekretnicu, i dokazati da ujedinjeni možemo mnogo učiniti i za Visoko.

Pošto je Općinski štab CZ Visoko pokrenuo aktivnosti na sanaciji šteta na usjevima, kao i forsiranju stvaranja novih usjeva, visočka ujedinjena omladina je odlučila dati svoj doprinos ovoj velikoj akciji. S tim u vezi, u želji da pomognemo pri sanaciji šteta nastalih poplavama na području naše općine, u petak, 23. maja 2014. godine poslali smo jedinstven zahtjev svim poslovnicama banaka na našoj općini da nam pomognu pri realizaciji ovih aktivnosti. Zahtjevi su poslani sljedećim bankama:

 1. BBI – Bosna Bank International d.d. Sarajevo
 2. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar
 3. IK – Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica
 4. Intesa Sanpaolo banka BiH d.d. Sarajevo
 5. Moja Banka d.d. Sarajevo
 6. Raiffeisen Bank d.d. BiH
 7. Sberbank BH d.d. Sarajevo
 8. Sparkasse Bank d.d. Sarajevo
 9. Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d. Sarajevo
 10. UniCredit Bank d.d. Sarajevo
 11. Vakufska banka d.d. Sarajevo

Vijeće mladih općine Visoko broji 12 omladinskih udruženja i cca. 1000 članova koji su zajedno sa svojim porodicama svakodnevni korisnici nekih od usluga ovih banki. Smatramo da su naši roditelji kao privrednici, radnici ili penzioneri, dugogodišnjim korištenjem usluga ovih banaka pomogli njihovom poslovanju, pa očekujemo da nešto dobijemo i zauzvrat.

Pravo je vrijeme da banke pokažu svoju vrijednost, humanost i zahvalnost našim građanima u ovom trenutku. Naročito iz razloga što je Visoko u odnosu na druge BH gradove, u proteklim godinama itekako bilo zanemareno u pogledu iskazivanja društvene odgovornosti banaka.

Nadamo se da će banke prepoznati značaj njihovog učešća u stvaranju boljeg ambijenta, te time osigurati još bolje i stabilnije poslovanje naših privrednika, a samim tim i svoje poslovanje u budućnosti na području općine Visoko. Ovo je šansa da banke steknu bolji imidž i ugled kod potencijalnih i sadašnjih klijenata. Pozitivan odgovor banaka na naš zahtjev ćemo znati cijeniti.

UJEDINJENA VISOČKA OMLADINA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA KREĆE U IZGRADNJU BOLJEG VISOKOG. POMOZITE NAM U TOME.