Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomažemo drugačije

PomazemoDrugacijeUdruženje „Damar omladine“ u saradnji sa grupom mladih, humanih i ujedno kreativnih djevojaka, započinje jedinstvenu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo u poplavljenim područjima.

Ove originalne mlade djevojke su odlučile iskoristiti svoju maštu i vještine kako bi napravile unikatni nakit koji će se prodavati samo u svrhu pomoći za stanovnike BiH pogođene poplavama. One će dati svoj doprinos u materijalu i izradi nakita, a sav prihod od prodaje će biti uplaćen na zvanični račun Štaba civilne zaštite općine Visoko koji je i otvoren za ove potrebe.

Prodaja nakita započinje u srijedu, 28.05.2014, a nakit će se prodavati online, putem licitacije na Facebook grupi koju možete posjetiti na adresi www.bit.ly/PomazemoDrugacije. Na grupu će biti postavljene fotografije nakita, a potencijalni kupci će moći nuditi različite cijene nakite u svrhu postizanja što veće cijene kako bi se prikupilo više sredstava za ugrožene.

Nakit možete kupiti također u prostorijama Udruženja „Damar omladine“, Bakračeva 1 (zgrada BTS-a) svakim radnim danom u periodu od 10:00 do 14:00h.

Vjerujemo da će građani općine Visoko podržati ovu akciju i još jednom pokazati svoju neprikosnovenu humanost koja se isticala u proteklom teškom periodu.