Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zvanično završeni Dani fotografije Visoko 2014

Foto shooting 800 x 536

Danas je u prostorijama Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko upriličeno druženje povodom zatvaranja ovogodišnje, četvrte po redu, manifestacije Dani fotografije Visoko 2014., na kome su se svi fotografi i prijatelji udruženja okupili kako bi razgovarali o utiscima i iskustvima tokom manifestacije.

Još jednom ćemo se podsjetiti šta je to sve bio sastavni dio Dana fotografije, koji su počeli još prole sedmice, ali su nažalost prekinuti zbog velikih poplava koje su zadesile našu zemlju. Naime, još prošle srijede u BLB “IME” upriličeno je otvorenje ove manifestacije, a tom prilikom otvorena je i veoma zanimljiva izložba najboljih fotografija 2013. godine, prema portalu fotografija.ba, koja je svoju premijeru doživjela baš u Visokom, odakle ove sedmice nastavlja svoj put diljem Bosne i Hercegovine. Netom nakon toga došlo je do katastrofalnih poplava, nakon čega su pozvani svi članovi Fotokluba i učesnici projekta da se odazovu na humanitarne akcije, zbog čega su Dani fotografije prolongirani za narednu sedmicu.

Foto shooting Jasmina 600 x 397Ove sedmice, tačnije u petak, nastavljene su aktivnosti planirane za ovu manifestaciju, te je tako u petak održan kraći kurs pod nazivom: “Kako koristiti DSLR”, a zatim je u subotu upriličena make-up i photo shooting radionica na kojoj su učestvovali svi ljubitelji fotografske umjetnosti, sa posebnim gošćama, modelima iz Visokog i Sarajeva, koje su dobrovoljno učestvovale u ovom projektu i pomogle u obučavanju mladih fotografa, koji su imali priliku da vide kako izgleda jedan radni dan u foto studiju. A za sam kraj manifestacije ostavljeno je nedjeljno druženje sa svim učesnicima projekta, te kratki fotomaraton, čime je za ovu godinu stavljena tačka na projekat Dani fotografije.

Ispred UG “Fotoklub Zenit” Visoko obratio nam se predsjednik ovog udruženja, Mahir Hadžimehmedagić, koji se zahvalio svim učesnicima projekta, medijskim partnerima i sponzorima koji su pomogli ovo druženje, posebno gospodinu Muhamedu Oruču, vlasniku Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko, uz iskrenu nadu da će u narednim godinama njegovo udruženje biti u prilici da omasovi ovakve projekte i nastavi tradiciju u narednoj godini kada bi ova manifestacija trebala da doživi mali jubilej sa petim, uzastopnim održavanjem.