Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Omladinac završio na petom mjestu kvalitetne lige Kantona Sarajevo

spursi 2014 na kraju sezonePredpioniri NK Omladinac su završili sa takmičarskim dijelom sezone u kvalitetnoj ligi Kantona Sarajevo. Na tabeli su zauzeli 5. mjesto, sa ostvarenih 3 pobjede, 3 remija i 8 poraza, uz gol razliku 18:35.

– Ovo je prva godina našeg takmičenja, debitantska, generalno sam zadovoljan učinjenim u toku prošle godine rada bez obzira što nam rezultat i ne ide baš u prilog. Ako uzmemo u obzir da je u ovom uzrastu osnovni cilj odgoj i obrazovanje, stvaranje pozitivne ličnosti i pripremanje dječaka za društvenu socijalizaciju koja je neminovna u narednih 5 godina uradili smo izuzetan posao. Osnova mojih treninga pored uticaja na ličnost i karakter dječaka je bilo razvijanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti te usvajanje bazne tehnike (tehniciranje loptom) i upoznavanje sa osnovama taktike. Testovi koje sam uradio na početku i na kraju su pokazali da je rad imao uzlaznu putanju i zadovoljan sam ostvarenim – izjavio je za Visoko.co.ba trener ekipe, profesor Tarik Agić.

Dječaci koji su se posebno istakli u ovoj sezoni su najbolji igrači Hamdija Suljić i Amar Genjac, najbolji asistent Eldar Genjac i najbolji strijelac Esmir Planinčić, a najstandardniji igrači su bili Ahmed Begović i Muhamed Bukva.

Popularni Spursi nastavljaju sa treninzima i pripremanjem i selektiranjem ekipe za novu sezonu koja starta u septembru, a Spursi će igrati selekciju pionira lige Kantona Sarajevo.