Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nermin Nikšić i Asmir Hodžić u Šerićima

asmir niksicPremijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, zajedno sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Husejnagićem, načelnikom općine Zenica Husejinom Smajlovićem i direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Seadom Džanovićem, obišao je danas Šeriće kod Željeznog Polja gdje su usljed obilnih kiša proteklih dana pokrenuta tri velika klizišta.

Posebno teška situacija je na novom šerićkom mezarju, na kojem je usljed odrona zemlje došlo do izbacivanja posmrtnih ostataka na površinu, pa je neophodna hitna sanacija, odnosno premještanje tijela preminulih na drugu lokaciju. Tim povodom je, tokom ove posjete, u Šerićima bio i direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko Asmir Hodžić.

Kako su utvrdili forenzičari i geolozi ovo je neophodno jer postoji mogućnost daljeg klizanja terena na lokaciji novog šerićkog groblja.

Iz Mjesne zajednice Šerići su izrazili zahvalnost Federalnoj vladi i premijeru na podršci koja im je pružena od prvog dana ove elementarne nepogode.

Inače, u ovoj mjesnoj zajednici je nastala veća materijalna šteta na 14 stambenih i pomoćnih objekata.

Posted in BiH