Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bakirov ibret

bakirov ibretSmušeni i nikada dorečeni Bakir je nakon aeropustolovina odlučio i smjelo da kopnom prohoda, te da ‘malo zajde međ’ narod’, ‘obijde’ poplavama i klizištima pogođena mjesta. Ma, eto, k'o i izbori se bliže… treba malo vratiti i prokockano povjerenje.

To je k'o pravi vođa Bošnjaka, u pravo vrijeme i na pravom mjestu, baš k'o što je bio jedini pregovarač za oslobađanje rahmetli oca.

Ono što možemo vidjeti i čuti, jeste da je Bakir gledao, mrgodio se i ibretio se. Vjerovatno misli da su njegovi besciljni skupi letovi i izleti po općinama srednje Bosne vrijedni njegovog ibreta, kako bi dobro plaćeni novinari i TV ekipe mogle snimati njegovo tobože patetično lice, a SDA-ovi repovi-potrčci priključiti se putujućem cirkusu, ne bi li i oni bili viđeni po okolnim selima kako su uz Alijinog sina, i na takav način, u predizbornom periodu reanimirati ionako poljuljanu reputaciju.

Bakir obilazi gradove i kobajagi nešto gleda, misli, ispituje, konstatuje, ibreti se. Ali, on u suštini jedino zna da su izbori blizu i da mora djelovati u prijetećoj konkurenciji Radončića, a bogami i Cerića .

Mislim da su ta vremena naivnosti za naš više puta izvarani narod već davno prošla. Bakir pravi gaf za gafom. Narod prepoznaje marifetluke, zna razlučiti istinu od laži.

Bakir svojim nepromišlejnim postupcima stvara averziju naroda prema samom sebi, a i prema čitavoj ‘bezgrešnoj’ stranci, koja je crpeći lik i djelo rahmetli Alije mislila da je amnestirana bilo šta da učini.

Krajanje je nemoralno patnju ljudi koristiti za vlastitu promociju, ako SDA-ovi kadrovi više mogu razlikovati moral od nemorala.

Iskoristiti tuđu muku je isto kao i nasmijati joj se, pa stoga njegovo putešestvije možemo jedino posmatrati kao sarkazam.