Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko će biti novi direktor Doma zdravlja Visoko?

dom zdravlja visokoSada kada je i zvanično potvrđena informacija, koju smo objavili prije nekoliko dana kao nezvaničnu, o tome da je prim. dr. Vasvija Šahinović podnijela pismenu ostavku na mjesto direktora Doma zdravlja Visoko, sasvim logično nametnuo se pitanje ko bi mogao biti njen nasljednik. Kako saznajemo u kombinacijama za ovu funkciju su tri imena i to: dr. Senad Karavdić, dr. Zlatko Handžić i dr. Samir Travančić.

S obzirom da dr. Samir Travančić nije politički angažovan njegove šanse su automatski i najmanje, ako posmatramo dosadašnju praksu raspodjele funkcija u javnom sektoru tamo gdje odluke zavise od Općine Visoko. i dr.Karavdić i dr.Handžić su članovi OO SDA Visoko i zajedno obnašaju političke funkcije u zakonodavnoj vlasti na različitim nivoima (dr.Karavdić poslanik u Skupštini ZDK, dr.Handžić vijećnik u OV Visoko).

Ukoliko znamo da će dr.Vlado Miloš uskoro otići u zasluženu penziju i ako znamo da će na njegovo mjesto najvjerovatnije doći dr.Zlatko Handžić, onda smo prostom matematikom dobili situaciju u kojoj bi sasvim izvjesno na mjesto direktora Doma zdravlja Visoko trebao doći aktuelni hirurg u Kantonalnoj bolnici Zenica dr.Senad Karavdić.

Međutim ovo su samo naše prognoze, ne moraju biti tačne, moguće da nas osnivač i aktuelna vlast iznenade nekim potpuno drugačijim rješenjem novonastale situacije.