Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi Plenuma ZDK-a nastavljaju marš do Sarajeva

mars slobodeGrupa građanki i građana ZDK-a koja je jučer ujutro krenula pješke prema Sarajevu u protestnom maršu pod nazivom “Marš slobode-put bez povratka” sinoć je prenoćila u mjestu Čatići. Danas nastavljaju marš do Semizovca, a u grupi je deset Zeničana, devet Bugojanaca i jedan Donjovakufljanin, saopćeno je iz Plenuma građana Zeničko-dobojskog kantona.

Ova akcija članova Plenuma se realizira kao međuopćinska i međuplenumska saradnja, a u njoj sudjeluju, kako se navodi, neformalne grupe građana i udruženja iz Tuzle, Srebrenika, Bugojna, Donjeg Vakufa, Zenice, Mostara, Jajca, Goražda i drugih gradova FBiH.

Grupama koje pješače do Sarajeva u “Maršu slobode – putu bez povratka”, pred Parlamentom Federacije BiH u petak, 9. maja pridružiti će se i grupa koja će taj dan, organizirano vozom, doći u Sarajevo.

Pred zgradom federalnih institucija zahtijevat će, kako su najavili, održavanje otvorene sjednice Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi, osim parlamentaraca i članova Vlade FBiH, učestvovali i građani.