Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

”Nura” i ”Nora” jedan projekt, jedna ideja, jedna predstava, jedna ekskurzija

Učenici trećih razreda jezičkog izbornog područja Gimnazije ”Visoko” su pod vođstvom prof. Razije Šahinović svoj istraživački rad o temi filmske i pozorišne umjetnosti pretvorili u projekt ”1 PREDSTAVA=1 EKSKURZIJA”.nora i nura 

Rezultat našeg rada su ”Nura” i ”Nora”, dvije predstave, dva potpuno različita doživljaja i pristupa Ibzenovoj ”Nori”, kao i kratki dokumentarni filmovi o iskustvima rada na ovim predstavama.
Zajedničkim radom i jedinstvenim idejama, odlučili smo da ”Nura” i ”Nora” postanu jedan projekt, jedna ideja, jedna predstava, jedna ekskurzija.
 
Cilj projekta ”1 PREDSTAVA=1 EKSKURZIJA” je prikupiti dovoljan iznos novca kako bismo najmanje jednom učeniku omogućili odlazak na ekskurziju. Cijena karte iznosi 2KM, uz mogućnost doniranja određenog iznosa za koji vi smatrate da je dovoljan.
 
Zahvaljujući JU Centar za kulturu i edukaciju te direktorici Mensuri Alibegović dobili smo pristup Gradskom kinu ”Visoko” i time mogućnost prikazivanja našeg projekta široj publici. 
 
Dođite 7. maja u 19h u Gradsko kino ”Visoko” i uživajte u kreativnosti mladih gimnazijalaca te na taj način dajte svoj doprinos razvoju kulture mladih i njihovim humanim namjenama!