Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Direktorica Doma zdravlja Visoko Vasvija Šahinović podnijela pismenu ostavku, isto učinio i ostatak menagmenta

dom zdravlja visokoKako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskog Domu zdravlja Visoko, direktorica ove javne ustanove Vasvija Šahinović podnijela je pismenu i neopozivu ostavku. Također saznajemo da je nakon ove odluke direktorice ostatak menagmenta Doma zdravlja također podnio kolektivnu ostvaku. O razlozima ovakve odluke još uvijek se nagađa, ali aktuelni menagment spočitava svom osnivaču da vrši stalne pritiske na njihov rad, a navodno se ide i do te mjere da se provjeravaju vaučeri u turističkim agencijama ko, kad i gdje odlazi na odmor, odnosno da li na pravilan način koristi bolovanje. 

Navodno danas bi trebalo da bude održan sastanak Upravnog odbora nakon čega će sve biti jasnije. A Upravni odbor sačinjavaju: 

  1. Vranac Mehmed, dipl.pravnik – predsjednik
  2. Trbonja dr Amira, član
  3. Ahić Adi, član

 

Do zvaničnog očitovanja Upravnog odbora i osnivača Općine Visoko, menagment Doma zdravlja Visoko još uvijek čine: Direktor prim. dr. Vasvija Šahinović, Pomoćnik direktora za medicinske poslove je Travančić dr. Samir, Pomoćnik direktora za ekonomsko-pravne poslove je Semić Lejla dipl. ecc.