Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Skupština RVI ZDK

rvi zdk skupstinaU Zenici je održana 20. redovna sjednica Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida Ze-do kantona. Ovo zasijedanje imalo je i izborni karakter, jer je zbog podnošenja ostavke predsjednika Benjamina Preldžića, trebalo izabrati novog prvog čovjeka Saveza RVI ZDK. Na ovu dužnost je izabran Ramiz Šušić iz Zavidovića, koji će Savez predstavljati do održavanja redovne izborne sjednice Skupštine Saveza 2016.godine.

Delegati Skupštine su iskazali nezadovoljstvo aktuelnom revizijom RVI koju provodi Federalno ministarstvo za boračka pitanja, kao i određenim odredbama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca te u vezi sa ostvarivanjem prava po Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u Ze-do kantonu. Na ovim pitanjima će predsjedništvo Saveza aktivno raditi u narednom periodu.

U radu Skupštine Saveza RVI ZDK aktivno će učestvivati i Munib Husejnagić, premijer ZDK u ostavci, koji je naglasio nastojanja aktuelne Vlade ZDK da obaveze prema boračkim populacijama pravovremeno izvršava.