Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nesko Kajtaz pronašao vodu na imanju Muamera Semića, treba ga angažovati na Vrutku da nam kaže pravu istinu

muamer semic nesko kajtazNesko Kajtaz iz Kaćuna kod Busovače čovjek je poseban po mnogo čemu. On je diljem srednjobosanskog kraja poznat po otkrivanju izvora vode jednom posebnom, autentičnom metodom – pomoću automobila. O ovoj novoj tehnici ne želi mnogo pričati, ali uspjesi koje postižu govore sami za sebe. Televizija Hayat pratila je njegov dolazak u Visoko, tačnije na imanje porodice Semić. Uspjeh i ovaj put nije izostao, kamere su sve snimile, a nekadašnji centarfor, a kasnije po potrebi i desni bek NK Bosna Muamer Semić u izjavi za TV Hayat je potvrdio novi uspjeh Neske Kajtaz. 

-Nekako neki čudak, da ti iskren budem. Puhalo, padalo, bilo je zima, snijeg je pad'o, nervoza, prvi se ja unervozio. On je hladan k'o ova tvoja jakna. Ništa on znači ni “a” ni “u”. Samo kaže polako, bit će vode, sabur bit će vode. Mene je iznenadilo, al opet kaže hvala Allahu, najveća zahvala ide Bogu i Neski, voda je tu znači – rekao je u svojoj izjavi za TV Hayat Muamer Semić, nekadašnji fudbaler NK Bosna.

U Visokom ni Turska, ni Austro-Ugarska, komunistička, socijalistička i sve ove postratne vlasti nisu znale riješiti problem vodosnabdijevanja. Posljednji primjer je izvorište Vrutak i najnovija ispitivanja koja su nas nezvanično koštala 200.000KM. Možda bi bilo pametnije pozvati gospodina Nesku, predvidjeti nova sredstva u budžetu i da nam on svojim metodama i golfom 2 kao u slučaju Muamera Semića riješi pitanje vode u Gračanici, Porječanima, Kula Banjeru, Čekrekčijama, Prijekom itd… itd…

{youtube}vqhhyzZk5SM{/youtube}