Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Specijalna nagrada žirija za Farisa Pinju

confero faris pinjoUdruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero je bio jedan od učesnika na ovogodišnjem Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, već 12. po redu od obitavanja istog.
Ove godine odigrana je čak 41 predstava, iz 26 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine, sa oko osamsto učesnika, mladih ljudi, srednjoškolaca, četrdeset jednosatnih radionica vođenih od strane članova stručnog žirija, koje su danima bile predmet oduševljenog razgovora o njima, govori, ne samo o masovnosti, nego i o angažovanosti i predanosti organizatora festivala. 
Udruženje Confero je učestvovalo na Festivalu sa predstavom Farisa Pinje ”Pamela,mrzim te”.

Podsjećamo, Faris Pinjo je autor i glumac ove predstave, čiju ideju je uspješno provukao kroz svaki segment iste u cilju da na teatralan način prikaže raširenost ovisnosti o internetu.
U subotu je bilo proglašenje nagrađenih, gdje je Faris osvojio zavidan rezultat-proglašen je za dobitnika Specijalne nagrade žirija za sveukupno autorsko ostvarenje u kategoriji pozorišta Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu. Kako je istaknuto od strane žirija, ovo je prvi put u historiji Festivala da se dodjeljuje ova nagrada i to za glumačko, režiserko i autorsko djelo našeg Farisa. Time je potvrđen njegov svestrani talenat i umijeće.