Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Literarna matineja uz kafu sa Eminom Čabaravdić Kamber

emina cabaravdicU Klubu knjige u Visokom, nedelja 27.04.2014.godine u 11:00 sati, uz čitanje poezije na bosanskom i njemačkom jeziku, razgovore o slikarstvu i umjetnosti uopće, bit će održano druženje sa Eminom Čabaravdić Kamber i specijalnim gostima iz Njemačke. Pozivamo sve ljubitelje književnosti i slikarstva kao i sve ostale da u nedelju dođu u Klub knjige i uživaju u ovom jedinstvenom događaju.

Emina Čabaravdić Kamber, književnica i prevoditeljica je dobitnica medalje za posebne zasluge SR Njemačke, koju joj je uručio predsjednik SR Njemačke. Rođena je u Kaknju, a od 1968. godine živi u Hamburgu u Njemačkoj.

Ona je druga predsjednica Udruženja njemačkih pisaca u Hamburgu. Članica je P.E.N. Centra Holandije i Udruženja autora Hamburg. Jedna je od osnivačica međunarodnog literanog kluba “La Bohemina” (1988.), a od 1992. godine docentica je na Visokoj školi u Hamburgu za književnost i umjetnost u egzilu.

Objavljujući liriku, prozu, filmske reportaže i dokumentacije u Njemačkoj, Italiji i SAD-u, postala je internacionalno poznata i dobitnica je više međunarodnih nagrada.