Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnica u Moldaviji, finansijska u JKP “Visočica”, žena “nezavisnog” novinara Subotića volontira u Općini, Vema neće biti prodata…

opcina kisaI dok nam je načelnica na ko zna kojem po redu turističkom putovanju u svrhu ličnog usavršavanja, ovoga puta u Moldaviji kao dio podrške projekta SIDA-e “Žena u politici”, u pokušaju da nadmaši legendarnog Zuku Džumhura i njegove putešestvije u disciplini “Put oko svijeta za vrijeme jednog mandata sa urednom upisanim osmicama na poslu i toplim obrokom”, do tada finansijska policija provjerava poslovanje JKP “Visočica” sa mogućnošću kašnjenja toplog obroka u ovoj firmi, navodno se intezivno vrši i isknjižavanje imovine ove firme u svrhu uknjižavanja u novonastalu firmu prema odluci SDA i SBiH. Bilo bi interesantno matematički i statistički preračunati i u brojkama predstaviti odsustvovanje iz Visokog načelnice Općine, upoznati javnost sa destinacijama koje smo turistički obilazili, koliko smo na to utrošili budžetskih sredstava za vrijeme odsustvovanja, sagledati korist koju je Visoko dobilo od toga i napraviti uvid u platnu listu sa jasno prikazanim troškovima. To bar nije teško.

U međuvremenu supruga “nezavisnog” novinara i ničim izazvanog političkog analitičara Siniše Subotića, Kobačić Nikolina, započela je volontiranje u Općini Visoko, vjerovatno kao kontrausluga za medijsko obmanjivanje javnosti o tome kako nigdje na svijetu nije bolje živjeti nego u Visokom, a što će uveliko doprinijeti bržem razvitku naše društveno političke zajednice, nešto kao u slučaju Amile Koso, a sve na gradskom familijarnom i stranačkom mediju gdje će sad vjerovatno opet cvjetati ruže i Visokom nikad neće biti bolje, novinari našeg portala će opet biti fotošopirani sa četničkom ikonografijom, dok če vlasnik Visoko.co.ba biti reketaš, špijun i sihirbaz.

Na RTV Visoko uposlenik Faruk Avdović dobio presudu u svoju korist, ako i svi ostali radnici po uzoru na njega tuže ovo javno preduzeće tu mu je i kraj. Kad smo kod medija, još jednom “nezavisnom” novinaru koji sve i o svemu zna, borac je za pravdu i provedbu zakona, policija skinula tablice sa auta jer od 2009. godine učestvuje u saobraćaju protiv svih zakona sa neregistrovanim vozilom i to ga ne sprječava da oukolo po ustaljenom piljarskom cjenovniku dijeli pamet i priča o poštenju.

Senad Hodović sa imidžom nešto između Čarlsa Darvina i Karla Marksa priča nam značajnim tonom o Grcima i Rusima u proteklom ratu te nastavlja da traje na mjestu direktora Muzeja bez ograničenja trajanja mandata, kao igrač svakog mogućeg sistema prilagodljiv na sve političke i društvene promjene i bez bilo kakvog nagovještaja da bi konačno mogao mjesto ustupiti nekome mlađem i obrazovanijem.

Paralelno sa ovim dešavanjima intezivno se radi, suprotno nepotizmu i u skladu sa svim odredbama zakona o funkcionisanju lokalne samouprave, na štimanju dva radna mjesta u Općini za dva vijećnika SDA, tačnije za njihove supruge odnosno rodice, po ubjeđenju pravnice.

Iz izvora bliskih Vladi ZDK saznajemo i da u prvi mah euforija oko rješavanja pitanje RK Vema neće ići baš tako lako kako se činilo na početku. Postoji objektivan problem u samom ministarstvu privrede, navodno niko neće da potpiše način na koji se forsira priča o prodaji Veme. Poslušnost otkazuju pomoćnici i sekretar Ministarstva što bi u prijevodu značilo da ako, na ovakav način, dođe do prodaje Veme uslijedit će krivična prijava, a time i osuđujuća (za zloupotrebu položaja), jer je knjigovodstvena vrijednost Veme mnogo veća od ponuđenih 3,6 miliona KM. Ali to nije ni važno, izvan svojih političkih funkcija i aspiracija ka dijelu izbornog plijena zvanog budžet, mi se opet družimo, uređujemo stadion i slikamo zajedno, smješkamo i još uvijek mislimo da je narod/birači retardirana bezlična masa i stoka sitnog zuba. E tu su se malo zajebali…

Uglavnom Visoko ide naprijed, odlično nam ide, samo niko da izađe i malo pogleda oko sebe, možda nam ide dobro zato jer idemo nizbrdo…