Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mekteb Buci pobjednik ovogodišnjeg takmičenja

mektebska liga2014 15Mektebska liga u Visokom je postala tradicionalno sportsko druženje oko 400 učenika mektebske nastave iz svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Visoko. U proteklom periodu mjeseca aprila je uspješno realizirano šest kvalifikacionih turnira u malom nogometu gdje je učestvovalo 36 ekipa iz mekteba sa ovog područja.

Finalni turnir je održan jučer na sportskom terenu u Prijekom-Visoko.

Učestvovalo je  6 prvoplasiranih ekipa sa prethodnih kvalifikacionih turnira, ekipe iz mekteba: Okolišće, Kalići, Taukčići, Pertac, Buci i D.Topuzovo Polje.

Treće mjesto nakon rezultat 3:1 osvajaju Taukčići u utakmici sa Kalićima. U utakmici za prvo mjesto rezultatom 2:1 ekipa Buci je pobijedila Pertac.

Konačni poredak Mektebske lige je: Buci prvo mjesto, muallim Ermin ef Ahmić, drugo mjesto Pertac, muallim Vedad ef. Limo i treće mjesto Taukčići, muallima Mubera Uzunalić.

Najbolji strijelac finalnog turnira je Anes Smajlović iz ekipe Buci sa pet postignutih golova.

Na kraju je priređena dodjela pehara za prve tri ekipe, dresova za najbolje, nagrada za  najboljeg strijelca, te diploma za sve učesnike.

Nagrade najuspješnijim je uručio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko prof  Ibrahim ef. Hadžić i muallimi ekipa.

Osim takmičara i drugih učenika mekteba turnirima su prisustvovali njihovi muallimi, roditelji i članovi džematskih odbora koji su pomogli da se uspješno realiziraju svi susreti.

Za MIZ Visoko:                                                                               

Fahrudin Bećirović

Fotografije sa uručenja nagrada najboljim ekipama i pojednicima: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152706420996102.1073742048.205779381101&type=3