Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

A šta ste vi demantovali?

sda logoCijenjena gospodo,

potpuno razumijem razmjer vaše frustracije pa vam lično ne uzimam za zlo što ste potpuno promašili temu osvrćući se na saopćenje OO SDA Visoko. Također, tražili smo da to učinite radi građana, a ne da informišete SDA ili mene lično, kao što vi u svom drugom saopćenju kažete.

I bez vaših objašnjenja, meni je sve jasno. Jasno je da nemate valjan odgovor na optužbe koje smo iznijeli na vaš račun, jer vam je izbor vrlo oskudan. Mogli ste da šutite što bi u ovom kontekstu sigurno bilo moralnije ili ste mogli nastaviti sa fabriciranjem laži i daljim obmanjivanjima javnosti, što ste evo i učinili. Definitivno, MANIPULACIJA je jedini alat kojim raspolažete, a LAŽ jedino sredstvo kojim pokušavate pridobiti naklonost građana. Ništa više i ništa manje nemam reći o vama, a vrijeme će pokazati šta građani misle o kontinuitetu vaših manipulacija.

Upravni i nadzorni odbori 5 javnih preduzeća i 6 javnih ustanova broje 51 člana, vi ste među njima pronašli 7 koje dovodite u kontekst sa SDA.

Iako je od vas, previše je maliciozno.

Bez trunke savjesti i poštenja INKRIMINIRATE ljude koji zajedno sa ostala 44 člana, uz simboličnu ili nikakvu naknadu, nose teret reforme javnog sektora. Vas nema u tim privremenim tijelima, jer vas to i ne zanima. Vas zanimaju STALNI RADNI ODNOSI na državnim jaslama, VISOKA PLATA i NIKAKVA ODGOVORNOST. Što bi narod rekao “uhljebljenje za sva vremena”.

Amila Koso je diplomirani pravnik koji vrijedno asistira načelnici općine po ugovoru o djelu, bez zasnovanog radnog odnosa. Dinka Omanović i Mirza Ganić su zasnovali radni odnos i prije nego što se većina vas, kao i ja, uopšte politički angažovala.

Zatrpavate javnost mnoštvom nepotrebnih podataka kako nam svima ne bi morali priznati ono što je stvarna činjenica. Stranka ste, ili preciznije, ljudi ste koji stranku i politiku vide samo kao poligon za ZADOVOLJAVANJE LIČNIH INTERESA, i to baš onako kako smo opisali u svom saopćenju.

U politici niste kako bi djelovali za opšte dobro. U politici ste kako bi iz nje izvukli VLASTITU KORIST.

To tvrdim i molim vas da me demantujete, ali umjesto ISPRAZNIH FLOSKULA i sporednih tema, učinite to činjenicama. Demantujte nas za bar jedan slučaj notornog nepotizma za koji smo vas optužili. Demantujte bar jednu riječ iz Saopćenja OO SDA Visoko.

Optužite nas da lažemo. Samo vas molim učinite to činjenicama.

Znam da to niste u stanju. Isto kao što znam da ste BESPOVRATNO KOMPROMITOVANI i da ćete se u budućnosti, vjerujem, pretvoriti u minornu pojavu na političkoj sceni Visokog, povlačeći za sobom i čestite članove visočkog SDP-a, koji su nestali pred vašom GRAMZIVOŠĆU i POLITIČKIM DILETANTIZMOM.

Uzgred, osvrnut ću se na još jedno ime, u mnoštvu bez razloga pobrojanih. I to ću učiniti samo kako javnost ne bi ostala zbunjena pred još jednom vašom MANIPULACIJOM. Riječ je o g. Ademu Hindiji, diplomiranom inženjeru poštanskog saobraćaja, kompetentnom uposleniku BH Pošte u Sarajevu. Međutim, i ovo ime ste iskoristili kako bi mogli manipuliratiKako biste opet OBMANULI JAVNOST, prikrivajući vlastite grijehe.

Pročitate li pažljivo Saopćenje OO SDA Visoko vidjet ćete da se u istom ograničavamo isključivo na uposlenja u okvirima općine Visoko i to iz dva razloga. Prvi, to je zona odgovornosti vaše “omiljene” i stalne mete, načelnice općine gđe. Amre Babić.

I drugi, čisto praktični razlog. Predug bi bio spisak vaših NEPODOBŠTINA, ako bi izašli van granica općine Visoko. Koristeći tu logiku morali bismo spomenuti npr. g.Seada Mušinbegovića, finansijskog direktora BH Pošte, a nismo.

SDA ima jednog Adema, a vi???

Koliko vaših “Seada” NEMILOSRDNO HARČI budžete po različitim nivoima? Koliko “Seada” je završilo na državnim jaslama za vrijeme vašeg “opozicionarenja”, još jedne brutalne laži koju servirate građanima?! Koliko vaših NEKOMPETENTNIH KADROVA nemilice isisava sredstva pojavnim preduzećimane radeći ništa korisno?

I na kraju, s obzirom da se ponovo dotičete volontera, pitat ću g. Dejana Šćepanovića, vjerovatnog autora vaših saopćenja.

G. Šćepanoviću, molim Vas da mi odgovorite javno da li je to što ste trenutno jedini van začaranog kruga SDP-ovog nepotizma posljedica prezira takvih postupaka ili tek puke činjenice da ste još uvijek nesvršeni student, pa kao takav ne zadovoljavate kriterije za radna mjesta shodna Vašim ambicijama.

Također nam odgovorite, kao dijete čija su oba roditelja uposlenici državnih institucija, odnosno kao dijete, a sad već odrastao čovjek koji je odhranjen budžetskim parama, OSJEĆATE LI STID dok problematizirate pravo na volonterski rad svršenim studentima koji u tome vide samo šansu, odnosno pretpostavku za neko buduće zaposlenje i normalan život.

Među njima su i djeca bez roditelja, među njima je većina onih koji su, uz ogromne napore i odricanja njih i njihovih porodica, stekli svoje obrazovanje. Ako ni zbog čega drugog, zbog ovih činjenica trebali ste ih poštedjeti Vašeg politiziranja, kao i vlastitih frustracija izazvanih ogromnom disproporcijom između Vaših ambicija i stvarnih mogućnosti.

Zar zaista mislite da je pravo na rad isključiva privilegija SDP-ovih familija, odnosno, vjerujete li još uvijek u DRŽAVU ZA ČOVJEKA?

 

Ovim bi i završili našu prepisku, prepuštam nas sudu naroda, a vas ostavljam da se valjate u blatu vlastitih nedjela.

Predsjednik OO SDA Visoko

Halim Zukić