Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Općinska načelnica Visoko, donijela Odluku o izboru kandidata – volontera

amina smajlovicNakon što su prije neki dan uz ugodno smješkanje i fotografiju za pamćenje ispraćeni prvi volonteri iz Općine Visoko, došao je red i za drugu grupu Visočana koji će sticati radno iskustvo u službama za upravu Općine Visoko i tu i tamo nešto sitno naplatiti za svoj angažman. Na zvaničnom web portalu Općine Visoko (www.visoko.gov.ba) objavljena su imena novih volontera. Interesantno je malo zamisliti se nad svakim od kandidata i potražiti analogiju ukazane prilike za volontiranjem. 

Na osnovu člana 33. Statuta općine Visoko („Službeni glasnik općine Visoko“, broj 1/11), člana 8. Odluke o raspisivanju javnog poziva za prijem volontera na rad u službama za upravu  općine Visoko, broj 01/2-02-295/14 od 20.03.2014. godine i Izvještaja o radu Komisije za provođenje javnog poziva za prijem volontera na rad u službama za upravu  općine Visoko, broj 01/2—02-295-1/14 od 05.4.2014. godine, Općinska načelnica Visoko, donosi Odluku o izboru kandidata – volontera.

I

Radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad u službe uprave Općine Visoko izabrano je 10 kandidata – volontera kako slijedi:

a) diplomirani pravnik/bachelor prava

1. Planinčić Alma,

2. Kadrić Selma,

3. Muratović Amar,

b) diplomirani ekonomista/bachelor ekonomije

1. Džafić Merima,

2. Mihaljević Dženeta,

c) diplomirani inženjer saobraćaja/bachelor inženjer saobraćaja, smjer drumski saobraćaj ili diplomirani inženjer elektrotehnike

1. Zukić Mirela,

2. Suša Evelina,

d) diplomirani žurnalista, odnosno bachelor žurnalistike – smjer poslovne komunikacije

1. Smajlović Amina,

2. Kobačić Nikolina,

e) diplomirani kriminalista-odnosno bachelor kriminalistike

   1. Novokmet-Halilović Delila,

II

Volonter diplomirani inženjer arhitekture, odnosno/bachelor inženjer arhitekture ilidiplomirani inženjer građevinarstva, odnosno /bachelor inženjer građevinarstva nisu izabrani jer nije bilo prijavljenih kandidata, te je pod tačkom 1. stav c.odabran i kandidat pod rednim brojem 2 na utvrđenoj rang listi.

III

Sa izabranim kandidatima – volonterima, Općinska načelnica će zaključiti ugovor o volontiranju na period od 12 mjeseci, počev od  14.04.2014. godine.

IV

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljen na oglasnoj ploči Općine i web stranici općine Visoko.