Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nove aktivnosti Vijeća učenika MSŠ “Hazim Šabanović”

visoko.co.baVijeće učenika MSŠ „Hazim Šabanović“ se pokazalo kao veoma aktivno u prethodnom periodu, a za to su nam dokaz i mnogobrojne aktivnosti i projekti koje su realizovali.
Nedavno je sprovedena akcija prikupljanja knjiga i udžbenika za školsku biblioteku, na što su učenici pozitivno reagovali i sve svoje stare udžbenike i knjige predali biblioteci, te je tako biblioteka snadbjevena određenim brojem knjiga. Ovom aktivnošću je predviđeno da učenici neće morati kupovati sve svoje školske udžbenike nego će imati priliku određene knjige posuditi od biblioteke na korištenje.
Nakon što su uspjeli realizovati i projekt „Be informed on time“, tj. postaviti veliku oglasnu tablu u centru grada, Vijeće učenika je odlučilo srednjoškolcima i svojoj školi pokloniti ono što dugo nisu imali, a svima je bilo potrebno. Kupili su zidne tečne sapune koje su postavili u sve školske wc-ove, kako bi srednjoškolci mogli da vode računa o svojoj higijeni. Ovaj tim srednjoškolaca iz MSŠ „Hazim Šabanović“ je svojim školskim kolegama poklonio i nekoliko pari rukavica za praksu koji će njihov rad itekako poboljšati i učiniti produktivnijim.
Vijeće učenika su srednjoškolci koji su se okupili sa jasnim ciljem, da napomenu da i učenici imaju prava i mogućnosti da rade i djeluju. Voljni su i puni ideja. Odlučili su se maksimalno uključiti u svoje projekte, što sigurno pokazuje i njihov uloženi trud i prethodni rezultati.
Željeli su da iza sebe ostave veliki trag, kako u uspjehu i historiji škole, tako i u uspjehu i značaju samog Vijeća učenika, a to su već i uspjeli.