Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I dalje aktivan rad na projektu ”Javne kuhinje”

mladi volonteriObavještavamo javnost da Udruženje ”Mladi volonteri” Visoko i dalje aktivno radi na projektu ”Javne kuhinje”. S obzirom da proteklih nekoliko mjeseci nismo davali saopćenja vezano za ovaj projekt, ovim putem to činimo:

– 18. februara je potpisan Memorandum sporazumijevanja sa Općinom Visoko kao glavnog partnera projekta ”Javna kuhinja”.
– 28. februara Općina Visoko dodijelila je ugovorom prostor Udruženju ”Mladi volonteri” za ”Javnu kuhinju” na period od godinu dana.

U ovom periodu pregovaramo sa arhitektom, koji će uraditi detaljan projekt adaptacije dodijeljenog prostora, kako bi isti dostavili Službi za urbanizam i prostorno uređenje Općine Visoko. Na osnovu toga de ista služba izdati saglasnost za adaptaciju prostora.

– Ovih dana posjetili smo hladnjaču mesne industrije ”Ajdin” u kojoj je uskladišteno prikupljeno kurbansko meso, te se uvjerili da se meso čuva u komorama po svim zakonskim i sanitarnim uslovima. Napominjemo da se radi o 2.124 kg kurbanskog mesa.

– Obavili smo razgovor sa dvije firme koji su potencijalni izvođači radova adaptacije prostora ”Javne kuhinje”, te prošle sedmice imali posjetu nadležne općinske službe koja će izdati urbanističku saglasnost za adaptaciju prostora.