Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mugdim Vranac i Halim Zukić biranim riječima pričali o Visoko.co.ba

kim jong ilMugdim Vranac i Halim Zukić su sinoć na 1. redovnoj Skupštini OO SDA Visoko “finim i biranim” riječima ničim izazvani komentarisali rad Visoko.co.ba. Vjerovatno u potrebi za kontrolisanjem svih društvenih tokova sa konačnim ciljem vraćanja na stanje kakvo je vladalo prije prvih demokratskih izbora, a po uzoru na današnje prvake takvih društvenih uređenja kao recimo u Sjevernoj Koreji i tamošnjeg idola nacije Kim Jong Un-a kojeg svi moraju da vole i da mu se dive. Uvažavajući policijske pendrek metode i strategije djelovanja po uzoru na bivši komunistički sistem te unutarstranačko spinovanje o stalnim nekakvim spoljnim neprijateljima, gospodi iz OO SDA Visoko savjetujemo da se konačno počnu baviti poslom za koji su plaćeni poreznim/narodnim novcem i mandatima koji im je narod dao na lokalnim izborima 2012. godine, umjesto mahalskih metoda komentarisanja onoga čime se bavi jedini nezavisni medij u Visokom. Neka svako radi svoj posao u interesu Visokog, a to ko je više destruktivan po ovaj grad, Visoko.co.ba ili OO SDA Visoko, to danas nakon 20 godina loše vlasti u Visokom vide i oni najodaniji ovoj stranci, ako imaju bar malo poštenja u sebi.

Mi nismo adresa za loše stanje u Visokom, i nema potrebe za obrnutom percepcijom. Za sve loše i dobro u Visokom zaslužni su oni koji su bili stvarna vlast zadnjih 20 godina, kada je ovaj grad pokraden i ponižen. Visoko je danas tamni vilajet, građani su svedeni u kategoriju sirotinje i za takvo stanje je kriva upravo SDA Visoko i to je nepobitna činjenica sa kojom se moraju pomiriti i pokušati uraditi nešto drugačije jer su još uvijek vlast. 

Mi se iskreno nadamo da je u polupraznom Gradskom kinu sinoć uređeno što je bilo obaveza po Konvenciji i da je zadovoljeno onih 30% izmjene kadrova u organima stranke. Nadamo se i da su poslušni i podobni delegati bili zadovoljni predočenim Izvještajem o radu i provođenju politike općinske načelnice za 2013. godinu, ali isto tako znamo da izvan zidova Gradskog kina, gdje je sve to prezentovano, vlada potpuno drugačije mišljenje koje ilustruju prazni frižideri Visočana, neplaćeni računi, zakašnjele rate za kredit, nesigurni poslovi…

I naravno da ćemo o svemu tome izvještavati onako kako mislimo da treba po svim novinarskim standardima i bez ikakve ambicije da se nađemo u rubrikama o izvršenju budžeta kao ostali mediji koje uređujete, plaćate i putem kojih pokušavate da uljepšate sliku grada kojeg ste uništili i koji svojom pohlepnom i destruktivnom politikom i dalje uništavate. Samo radite svoj posao za koji ste odlično plaćeni, a kada budete radili dobro u interesu kompletne općine Visoko, a ne samo stranačkih poslušnika, i sami ćete biti iznenađeni onim što ćete moći pročitati i vidjeti na Visoko.co.ba.