Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Alma Ras uskoro otvara proizvodni pogon u Visokom

alma rasKako nezvanično saznaje Visoko.co.ba u Visokom bi uskoro mogao biti pokrenut proizvodni pogon poznatog proizvođača finog rublja “Alma Ras”. Tako bi nakon Olova, Vareša i Srebrenice Visoko bilo četvrta destinacija sa proizvodnim pogonima. Lokacija na kojoj bi se trebalo da otvori proizvodni pogon koji bi zapošljavao između 100 i 200 radnika je u Ozrakovićima, tačnije u dijelu Veleprometovih skladišta, gdje se nekada prodavao italijanski namještaj. Pomenuti prostor nema nikakve veze sa Veleprometom u ovom trenutku s obzirom da je u vlasništvu jedne od banaka. 

Nije nikakva tajna da nekolicina privrednika iz Visokog ima jako dobre prijateljske i poslovne veze sa osnivačem firme Alma Ras koji je ujedno i aktuelni načelnik Općine Olovo što može samo koristiti u realizaciji jednog ovakvog za Visoko jako važnog budućeg poslovnog investiranja.

Danas Alma Ras raspolaže sa tri proizvodna pogona, jedanaest maloprodajnih objekata sa preko 500 uposlenih. Ova firma nastala 1998.godine godišnje proizvede preko deset miliona artikala. Izgrađena je na temelju porodične tradicije, bogatog dugogodišnjeg iskustva i jasne vizije razvoja kvalitetnog domaćeg brenda. Osnovna djelatnost kompanije jeste proizvodnja finog rublja i spavaćeg programa za sve generacije.

Alma Ras d.o.o. slovi za najpoznatiji brand i lider je u proizvodnji i prodaji finog rublja na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Svoju poziciju stvarala je isključivo zahvaljujući visokom stepenu kvalitete i prepoznatljivom imidžu tj. odabirom najboljih, visokovrijednih, prirodnih materijala kao i praćenjem svjetskih modnih trendova prilagođenim potrebama domaćeg kupca. Konstantna modernizacija proizvodnje i poslovanja omogućila je širenje i na inostrana tržišta.