Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halilbegović u izboru za tim kola Bundeslige

izborFaruk Halilbegović bh. internacionalac i lijevi bek TV Emsdettena našao se u izboru za najbolji tim 27. kola. Utakmicom između Eisenacha i Wetzlara sinoć kompletirano je 27. kolo rukometne Bundeslige, a Wetzlar Ade Harmandića je slavio sa 28:27, dok Faruk Vražalić nije nastupao u tom meču. 

Danas je zvanična stranica rukometne Bundeslige napravila izbor za tim kola, a svoje mjesto našao je i naš internacionalac Faruk Halilbegović, koji je bio jedan od najboljih igrača na teren u meču između Hannovera i Emsdettena. dkb-handballbundesliga.com je na svojoj Facebook stranici postavila slike četiri igrača na poziciji lijevog beka, a igrač koji skupi najviše “like-ova” do 16 sati danas bit će u timu kola.

Osim našeg Halilbegovića u izboru za poziciju lijevog beka su Momir Rnić iz Goppingena, Stefan Kneer iz Magdeburga te Finn Lemke iz Lemga. 

A i pored sjajnih partija u najjačoj rukometnoj ligi na svijetu Faruk Halilnbegović se nije našao na spisku selektora Markovića za mečeve sa Grčkom sljedeće sedmice, a i u kvalifikacionom ciklusu na početku ove godine kada je bio na spisku Marković je vrlo malo ili gotovo nikako koristio Halilbegovića. 

 

Jasmin Tajić/visoko.co.ba