Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočanin Mirza Hurem u iračkom Al Karkhu

mirza hurem celikDosadašnji lijevi bek Čelika i nekadašnji igrač visočke Bosne Mirza Hurem napušta zeničku ekipu i večeras putuje u Irak. Tamo će potpisati ugovor sa ekipom Al Karkh do kraja tekuće sezone. Hurem je jedan od najboljih strijelaca lige, a već godinama jedan od najbolijh bekova Premijer lige BiH. Tragom  informacije da napušta Čelik visoko.co.ba je kontaktirao Hurema koji je rekao:

“Tačno je da odlazim u Irak, u ekipu Al Karkha, koja je druga na tabeli i ima isto bodova kao i prvoplasirani. Ekipa želi titulu prvaka i plasman u azijsku Ligu prvaka, mene su izabrali kao pojačanje, a ja ću dati sve od sebe da im pomognem da ostvare svoj cilj. Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, a u Iraku će mi društvo praviti bh. internacionalci Sakib Omerović i Elvis Brkić, koji nisu u istom klubu, ali njihovo mjesto boravka će biti blizu mog stana” – rekao je Hurem, te dodao:

 

“Želio bih se zahvaliti Čeliku i predsjedniku Panetu Škrbiću na korektnosti i na svemu onome što su mi pružili u periodu igranja u Zenici. Vjerujem da ću se po povratku iz Iraka ponovo pridružiti Čeliku” – završio je Hurem u kratkom razgovoru za visoko.co.ba.