Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ahmetovićeva izjava najviše govori o njemu samome

mirsad mesic drugi dioOvu ocjenu je danas u izjavi Feni iznio zastupnik SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Mešić, komentirajući nedavnu izjavu bivšeg ministra sigurnosti BiH i potpredsjednika SDA.

– Ova izjava najviše govori o njemu samom i politici koju on zastupa. Vlastitu nesposobnost i neučinkovitost koju je vrlo zorno pokazao dok je obavljao dužnost ministra sigurnosti Ahmetović, u već viđenom maniru svojih političkih učitelja, pokušava prebaciti na drugoga – navodi Mešić. 

Smatra da za činjenicu da sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini još uvijek nemaju razrađen sistem i mehanizme koordinacije, pored aktuelnog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, dobar dio odgovornosti snosi i Ahmetović, koji je na funkciji ministra sigurnosti proveo gotovo pet godina. 

– Ahmetović je, podsjećamo, dok je još bio ministar govorio kako mafija upravlja državom: S obzirom da osim pričanja ništa nije radio, Ahmetović nema prava držati prodike bilo kome. Upravo iz tih razloga, Zlatko Lagumdžija i SDPBiH jesu i bit će problem političarima poput Sadika Ahmetovića i politici koju oni zastupaju, a koja osim vlastite samo promocije radi malo ili ništa na uspostavi funkcionalnih državnih institucija na svim nivoima – zaključio je Mešić.

Fena/Visoko.co.ba